Tijdelijke Zaanbrug blijft tussen Stelling en Lassiestraat

Het protest van bewoners en ondernemers van de Zaanweg, de Dubbelebuurt en Zuideinde in Wormerveer tegen een tijdelijke noodbrug tussen de Lassiestraat (Wormer) en de Zaanweg ter hoogte van Stelling leidt niet tot een ander besluit van de Provincie, Zaanstad en Wormerland.

De noodbrug kan niet tussen de Veerdijk in Wormer (ter hoogte van Conijn) en Zuideinde 40-42 in Wormerveer komen. Dan loopt het op de Wandelweg vast volgens de Provincie.

“Een alternatieve locatie voor de tijdelijke brug is niet meer mogelijk” aldus een brief van de Provincie Noord-Holland:

“uw voorstel is niet haalbaar. Wij blijven dus samen met beide gemeenten bij het besluit om de tijdelijke brug te realiseren ter hoogte van de Lassiestraat en aanlandend op de Zaanweg ter hoogte van Stelling Wonen

Van een ‘verkeerschaos’ zal geen sprake zijn volgens de brief:

“Het aantal autobewegingen neemt zoals toegelicht iets toe op het wegvak Dubbelebuurt – Zuideinde. Voor het wegvak tussen de tijdelijke brug en de Stationsstraat wordt een afname van het aantal autobewegingen verwacht.”

Dus per saldo verandert er niks. In de brief wordt niet ingegaan op het verkeersonderzoek waarin vastlopend verkeer in zowel Wormer als Wormerveer wordt verwacht (als niemand de alternatieve route via de Prins Clausbrug neemt).

De volledige brief is hier te lezen, De Orkaan schreef eerder over de protestactie.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dirk Schoonderbeek

    Er is geen studie gedaan naar de alternatieve plek, de verbinding Veerdijk-Prinses Irenebrigadeweg. Wethouder Slegers heeft dit zelf toegegeven. De sterke lobby van de winkeliers van de Zaanbocht heeft vermoedelijk sterk meegewogen in de beslissing om dit alternatief niet serieus te nemen. Gelukkig hebben bewoners nog het recht om bezwaar te maken tegen de benodigde vergunningen. Een rechtsgang naar de Bestuursrechter en eventueel de Raad van State zou weer de zoveelste vertraging veroorzaken, en de kosten nog verder opdrijven.

  • Rene Minnebo

    Snappen ze er nou helemaal niks van bij de provincie en de gemeente. De boel net zo lang weten te rekken dat er geen tijd meer is voor een alternatief, terwijl er al in een heel vroeg stadium alternatieven zijn aangedragen. Ik ben blij dat ik er niet woon, maar leef mee met degene die er wel wonen. Dit gaat nog leuk worden. Het is een beetje narcistisch maar ik kijk er erg naar uit om te zien wat voor puinbak dit gaat worden. Ik zou zeggen camera’s in de aanslag en filmen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *