Timing in Zaandijk

Langs de dr. Jan Mulderstraat in Rooswijk (Zaandijk) zijn vorige week geleden bomen geplant. En begin deze week kwamen daar struiken bij.

Gister ging de straat open voor de renovatie aan de elektriciteitskabels…

Niet echt een voorbeeld van perfecte timing. De hele Dr. Mulderstraat, de Guisweg en de Fortuinweg zijn overigens ingrijpend aangepakt. Dan gaat er wel eens wat mis…

Vooral met de bomen dus. De bomen die aan de huizenkant stonden zijn omgezaagd en vorige week herplant. Door de graafwerkzaamheden zijn ook de essen die verderop staan begin oktober 2018 ernstig beschadigd. Volgens Zaanstad moeten ze daarom gekapt worden. Ze zouden een storm niet overleven, die ‘noodkap’ is nog niet gedaan. Zaanstad:

“Op de oude plekken komen geen bomen terug. Nieuwe bomen worden terug geplant in de verbrede berm van de Guisweg”

Bewoners willen de huidige essenplaatsen niet laten te bestraten maar willen extra groen. Ze zijn nu in gesprek met de Gemeente. Struiken zou kunnen maar misschien is met aanpassing van de bodem het ook mogelijk om toch weer bomen te planten.

Foto: Petra Hoogkamer, de net geplante struiken gaan eruit (en na de werkzaamheden er weer in), er wordt om de bomen heen gegraven, tijdelijk wordt er bronbemaling toegepast tijdens de werkzaamheden.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *