Tiny Houses in Wormer

WormerWonen heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente Wormerland om drie Tiny Houses (op z’n Zaans: klaine hoissies) te plaatsen op het terrein tegenover haar kantoor aan de Mercuriusweg.

De Tiny Houses in Wormer krijgen een oppervlak van 39 m2 inclusief de verdiepingsvloer.

Volgens WormerWonen is druk op de woningmarkt zo groot dat de wachttijd voor starters is opgelopen tot 12 jaar.

Bouw van meer sociale huurwoningen helpt wel maar lost het probleem niet op. In de Plaszoombuurt in Wormer worden 100 woningen meer teruggeplaatst dan het oorspronkelijke aantal.

In het verleden hebben op de plek waar de Tiny Houses gepland zijn al woningen gestaan, het perceel heeft dus al een woonbestemming. De fietsenstalling die nu op het terrein staat zal verplaatst worden.

De tekening van architectenbureau BBHD

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Bert Schaap

  Overbevolking is het werkelijke probleem. Dat schuurt verschrikkelijk met bebouwen van groene gebieden, immigratie, industrie en andere factoren.Dus het terugbouwen van meer woningen op dezelfde oppervlakte. Dus kleiner wonen en minder groen tussen de huizen en flats. Het wordt eng benauwd in ons piep kleine rijtjeshuis land. Veel ratten in een te klein hok, gaan elkaar bijten…

 • Bert, in ons mooie Wormerland is er volop groen. Door (tijdelijke) bebouwing van dit plekje hoeven we toch niet bang te zijn voor benouwenis.
  Deze kleine huisjes zijn een uitkomst voor jeugd die nog thuis woont en eindelijk ook eens op zichzelf wil wonen. Er zijn ook genoeg alleenstaande volwassenen die geen zin meer hebben in een groot appartement of eensgezinswoning. Dit type woningen zijn een uitkomst voor deze mensen.
  Wormerland staat in de top-drie van veiligste gemeenten van Nederland.
  Dat gaat met deze drie huisjes echt niet veranderen.

 • corrie ofman

  Leuk oor jonge mensen kunnen ze eindelijk een eigen huisje kopen. wat betaalbaar zou moeten zijn. Maar gezien de locatie is dit waarchijnlijk ook onbetaalbaar .

 • Diana Groot

  Waarom kopen en kunnen jongeren deze huisjes gewoon niet tegen normale huurprijs huren?
  Alsof jongeren zoveel geld hebben om die te kunnen kopen en een hypotheek erop gaan ze ook niet krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *