Toch landelijk vuurwerkverbod dit jaar

Het demissionaire kabinet heeft besloten dat er toch een landelijk vuurwerkverbod komt om de zorg te ontlasten.

Ook vorig jaar was er een landelijk verbod wat het aantal gewonden dat bij ziekenhuizen en huisartsenposten werd binnengebracht ee derde was dan dat in het jaar daarvoor.

Het kabinet doet dat op verzoek van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Eerder gaf burgemeester Jan Hamming van Zaanstad aan dat hij zelf geen verbod wilde bepleitten bij de Veiligheidsregio maar dat hij maatregelen uit Den Haag afwachtte.

Hij is op z’n wenken bediend. De brief trok het kabinet over de streep. Tot gister stond men op het standpunt dat gemeenten het zelf moesten uitmaken.

Lees ook

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Rik Romijn

  Gelukkig maar, tegenwoordig is het geen vuurwerk meer maar bommenwerk. Alle openbare prullenbakken worden opgeblazen. En ik weet het dat het illegaal vuurwerk is maar ik ben er evengoed blij mee dat er een vuurwerkverbod komt en hoop voor altijd. Weg met die zooi! En ja ik ben ook ooit jong geweest maar de tijden veranderen 😁

 • Dirk Marinus Sr

  De kat ligt te spinnen op de sofa…

 • Sjoerd Klarenbeek

  Ik snap best dat er mensen zijn die het jammer vinden. Maar wie zelf in het verleden overlast, schade, angst en rommel heeft veroorzaakt met vuurwerk heeft nogal weinig recht van spreken nu. Met onverantwoordelijk gedrag verspeel je vrijheden, soms ook voor anderen.

 • Peter de Vries

  Toch jammer dat een relatief kleine groep mensen het voor iedereen verpest.
  De overheden kunnen als onbetrouwbare partijen geen respect meer afdwingen.
  Een ieder voor zich maatschappij dankzijn 10 jaar markt(Mark)werking.

 • l. Boonstra

  De vuurwerk liefhebbers lieten zich vrijdagavond weer goed kennen, dus inderdaad een totaal verbod ,liefst €uropees, omdat plezier niet voor ieder kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *