Twee DZ-fracties in Raad Zaanstad

In december werd de breuk tussen DZ-oprichter en voormalig fractievoorzitter Aart Molenaar en de andere drie fractieleden definitief.

Maar wie mag de naam Democratisch Zaanstad voeren in raad?

Daar hebben de kemphanen Aart Molenaar en Juliëtte Rot iets op gevonden: allebei!

Deze week schreven ze een briefje naar burgemeester Vreeman, de voorzitter van de raad.

De leden van de fractie van Democratisch Zaanstad gaat niet als één fractie verder (de heer Molenaar enerzijds en de drie andere raadsleden anderzijds).
Beide nieuwe fracties zien zich vooralsnog als vertegenwoordiger van de politieke vereniging Democratisch Zaanstad.
Aan de vereniging wordt gevraagd dit op te helderen.
Tijdelijk willen we als fracties de namen Democratisch Zaanstad – Molenaar en Democratisch Zaanstad – Rot voeren.

Dit Salomonsoordeel stelt de oplossing van het probleem uit. Er is namelijk helemaal geen DZ-bestuur, Molenaar schreef eind december aan De Orkaan: “Na het laatste debacle had ik geen behoefte meer aan een bestuur. Het ging prima zonder!”

Zonder bestuur geen ledenvergadering (wie zijn eigenlijk lid van DZ?) en zonder ledenvergadering geen beslissing.

Aanstaande donderdag is de eerste gemeenteraad met de beide DZ-fracties. Meestal worden strijdende partijen door de burgemeester uit elkaar gezet. Dus één van de clubs zal naar de overkant, tussen POV, PvdA, D66 en VVD terecht komen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd… (ons DZ-dossier).

 

Deel dit artikel:

5 reacties

  • Arjan

    Wederom een brevet van onvermogen. Eigenlijk een schoffering van diegene die op deze partij gestemd hebben. Ik denk dat deze gemeenteraadsleden moeten genieten van hun zetel zolang ze deze nog hebben, want een herverkiezing zit er niet meer in gok ik zo.

  • Jeroen

    Democratisch Zaanstad. Zonder bestuur, zonder leden. Zou ik toch eens wat aan gaan doen. In de landelijke politiek is ook zo’n partij.

  • Evert hartog

    Klopt. De landelijke partijen hebben allemaal een fatsoenlijk bestuur behalve die ene, niet zo democratische partij. Op het congres waar ik aanwezig was zijn ruim 600 wijzigingsvoorstellen gedaan, waarvan er 200 in het verkiezingsprogramma terecht zijn gekomen, ook enkele voorstellen uit zaanstad. Zo hoort dat. DZ heeft een probleem en vecht voor haar bestaan. Ik zie het somber in voor die partij. Geen draagvlak voor in Zaanstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *