Tweede Zaanse corona-dode, 20 patiënten in ZMC

Waarnemend burgemeester Rob Berkhout van Wormerland maakte gister het overlijden van het eerste slachtoffer uit Wormerland bekend. Het gaat om een 80-jarige inwoner.

Afgelopen weekend meldde burgemeester Hamming van Zaanstad dat ook een 80-jarige inwoner van Zaanstad was overleden.

Loco-burgemeester Rob Berkhout, die als waarnemend burgemeester fungeert, maakte het sterfgeval via Twitter bekend:

“Corona heeft afgelopen week een eerste slachtoffer uit Wormerland geëist. Mijn medeleven gaat uit naar de naasten. Ik wens ze, namens de gehele gemeenschap, veel sterkte. Laten we, als is het figuurlijk, om hen heen gaan staan en ze extra steun bieden in deze moeilijke tijd.”

Zaterdag 21 maart maakte burgemeester Jan Hamming van Zaanstad het eerste Zaanse slachtoffer bekend.

“Corona heeft zijn eerste Zaanse slachtoffer geëist. Mijn medeleven gaat uit naar zijn naasten. Ik wens ze, namens de gehele gemeenschap, veel sterkte. Laten we, als is het figuurlijk, om hen heen gaan staan en ze extra steun bieden in deze moeilijke tijd.”

Het ZMC zette vanmiddag op de website dat er inmiddels 20 patiënten opgenomen zijn in het Zaans Medisch Centrum die besmet waren met het coronavirus. Gister (25 maart) waren dat er nog 15.

Het aantal sterfgevallen door corona dat door het RIVM wordt gemeld, is vandaag iets lager (78) dan gister (80). In totaal stierven in Nederland 434 mensen aan corona sinds het begin van deze maand.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *