UPDATE: Uit 1980 of eerder? Vanaf 16.00 uur booster-afspraak maken!

Mensen geboren in 1980 of eerder kunnen vanaf 16.00 uur online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona-boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen.

Vorige week werd de boosterprik-capaciteit in Zaanstreek-Waterland is verder opgevoerd. Lees ook: Priktempo omhoog, booster-afspraak blijft voor problemen zorgen (GGD-interview)

PriklocatieAantal prikstratenAantal prikken per weekAantal prikken per uur
Beemster48.00080
Purmerend1224.000250
Zaandam510.000100
Totaal per week2142.000430

60-plussers met een afspraak ná de jaarwisseling kunnen dat vervroegen naar vóór 31 december, “voor zover de capaciteit dat toelaat”. De eerste groep (75+) heeft al een SMS gehad.

Tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1980 of eerder.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief (die zijn laat verstuurd), maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer afspraak maken, dan worden andere plekken en tijden aangeboden.
 • Een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
 • Telefonisch afspraak wijzigen is wel mogelijk (ook zonder brief) via 0800 70 70.

Het is niet mogelijk voor partners en mantelzorgers om via een telefonische afspraak om ’toegevoegd’ te worden aan een andere afspraak.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet officieel eerst de uitnodigingsbrief afwachten (maar wij zouden het gewoon proberen op 0800 70 70). Volgens de GGD is er grote achterstand met het versturen van brieven. Vorige week krijgen de mensen die in 1946 en 1947 zijn geboren een brief.

Foto: vaccinatie (De Orkaan).

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Dick Bluijs

  Gesproken word over 5 prikstraten wat dus in de praktijk betekend 5 5 prikpunten op de zelfde locatie , in dit geval de PieterGhijsenlaan. Dit is toch veel te weinig voor Zaanstad. En met het openbaarvervoer zeer slecht te bereiken. Velsen en Ijmuiden hebben beide een locatie, hoe valt dit te rijmen?

 • M. Steegeling

  Ik ben twee dagen bezig geweest en kwam gisteren niet dichterbij dan Hem, Velsen en Badhoevedorp, inmiddels zojuist een afspraak in de Middenbeemster voor aanstaande vrijdagochtend, en er was ook een mogelijkheid in de RAI op 4 januari om 08.25 of 21.00 op dezelfde dag, dus het lijkt erop dat er inderdaad meer plekken komen, niet in Zaandam, maar wel veel dichterbij dan eerder.

 • Prikstraat Zaandam…een schande ! 150.000 inwoners en dan een prikschuurtje !?
  Mensen op kosten jagen half Noord Holland door te moeten om een prik te halen ?…onnodige reis bewegingen en nog maar niet te spreken van het beroep doen op andere om daar te komen.
  Meneer Hamming…GGD is een gemeentelijke dienst… GRIJP IN !
  HET GGD gebouw is altijd donker…gebeurt daar iets..???…kunnen we mooi prikken !

 • Jp De Jong

  Kan iemand mij verklaren dat mensen die 20 Jr jonger zijn dan ik al een booster prik hebben gekregen en ik pas om 8 Jan 2022 vreemde zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *