Uitgeklede halte ‘Hotels Vijfhoek’ wordt halte ‘Zaandam Uitvaartcentrum’

In opperste vervoersarmoede werd vervoerder Connexxion gedwongen het aantal nachtbussen naar de Zaan fors te verminderen, maar ook de gehele halte ‘Hotels Vijfhoek’ weg te snijden. 

In 2017 werd voor de halte ‘Hotels Vijfhoek’, bij de begraafplaats, de kaasschaaf al rijk gehanteerd. Bus 391 en 398 stopte er niet meer, zij reden voortaan via de Thorbeckeweg. Dit zou zijn om de aansluiting op de Noord/Zuidlijn op station Noord te verbeteren, maar enig onderzoek daarnaar hebben we, ondanks vragen nooit mogen ontvangen. 

Toen vervolgens besloten werd de halte bij de begraafplaats voortaan helemaal links te laten liggen, besloten de Zaanse partijen een motie in te dienen bij Vervoerregio Amsterdam (dat is het orgaan dat de broek aan heeft). 

De Vervoerregio Amsterdam heeft nu besloten een kruimeltje toe te werpen. De naam van de halte wordt: ‘Zaandam Uitvaartcentrum’ en in de daluren tussen 9.00 uur en 16.00 uur wordt lijn 65 vanaf de Vlinder doorgetrokken naar de halte Hotels Vijfhoek ‘Zaandam Uitvaartcentrum.’ Deze halte wordt daarmee in de daluren het nieuwe eindpunt van lijn 65. Mocht je dus afhankelijk zijn van de bus voor een bezoek aan het crematorium dan mag je er heen tussen 9:00 uur en 16:00 uur. 

Je kan je natuurlijk ook door lijn 392 een halte eerder uit laten gooien. Dat is slechts 250 meter verderop, maar voor iemand die slecht ter been is, is het een hele tippel (en dan moeten de bouwwerkzaamheden aan de Thorbeckeweg nog beginnen):

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Bas Sommeijer

  Er moet toch een leukere naam te vinden zijn voor een bushalte?
  Een grappige naam waar hotel en het liggen op een begraafplaats in zit?
  Ik heb al een slecht voorbeeld, bushalte rust zacht.
  Een wedstrijdje uitschrijven voor een leuke naam?

 • Fanny Smit

  Voorheen was de naam van deze halte “crematorium”. Dan vind ik de nieuwe benaming wel iets prettiger klinken.

 • Cees Kuypers

  Connexxion was in eerste instantie van plan om deze halte geheel op te heffen.Nu het aantal reizigers in de bussen weer zienderogend toeneemt,is het de vraag of dit een noodzakelijke bezuiniging moet zijn.
  Openbaar vervoer moet blijvend kunnen concurreren om mensen te bewegen niet met de auto te gaan. Wat er nu over blijft is dat ,diegenen die met het OV naar het uitvaartcentrum cq de begraafplaats willen -of moeten bij gebrek aan alternatief- na 16.00 uur geen bus meer terug hebben. Er is na 16.00 uur beslist uitloop van bezoekers. Daarnaast is het uitvaartcentrum ook´s avonds open voor condoleances.Werknemers van het uitvaarcentrum die werken tot 17.00-18.00 uur moeten nu met ander vervoer huiswaarts.
  Alles bij elkaar genomen een bedroevende vertoning.

 • Ik vind dat alles in de Zaanstreek van ’s morgens half zes tot ’s nachts half een bereikbaar moet zijn met de buslijnen, en niet dat lijntjes opeens in het begin van de avond, of in dit geval zelfs al in de middag, er mee ophouden. Ze kunnen wel klagen dat er dan bijna geen reizigers zijn, nogal wiedes, als er geen bussen rijden tot ’s avonds laat ga je niet met het OV.

 • Het wordt toch echt tijd dat de metro vanuit Amsterdam Noord en Amsterdam Sloterdijk doorgetrokken gaat worden richting Zaanstad zodat dit grauwe deel uit zijn eigenwijze isolement kan komen.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *