Uitzendbureau ZNSTD: Voor Flexibel personeel zonder administratieve rompslomp!

Op 12 maart is ons stadhuis even het domein van het Haagse bedrijf Flextensie. Met wethouder Dennis Straat als visitekaartje mogen Zaanse bedrijven kennisnemen van de ‘formule van Flextensie.’ Flexibel personeel ‘voor een aantrekkelijk tarief’!

Op de site van de gemeente wordt gesproken over ‘stichting’ Flextensie. Flextensie-ondernemer Suzanne de Visser stelt op haar LinkedIn echter: “Bij Flextensie gaan ondernemerschap en sociale impact hand in hand.”

Op het adres van de stichting Flextensie bestaat ook Flextensie Holland BV, met daarboven verschillende partijen in de holding, waaronder bijvoorbeeld een bedrijf dat handelt in waterbesparende autoreinigingsmiddelen.

Wij vroegen Timo de Regt, algemeen directeur van STAN Partnerships BV, waaronder PDZ Uitzendbureau valt, wat hij vindt van de samenwerking tussen ZNSTD en Flextensie. De Regt: “Het lijkt op de formule die 40 jaar geleden aan de basis stond van het ontstaan van PDZ Uitzendbureau. Met de komst van de Participatie Wet en het stimuleren van publiek-private samenwerking van de overheid op dit onderwerp herhaalt de tijd zich. Initiatieven waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt massaal aan het werk geholpen worden, juich ik toe. Maar dat vraagt mijn inziens meer dan alleen het faciliteren in flexibele arbeidscontracten. We zijn daar zelf ook al over in gesprek met ZNSTD”

En wat vindt De Regt van de samenwerking tussen de gemeente en het Haagse bedrijf? “Het lijkt erop dat het hier om een commerciële partij gaat. Op zich is daar niks mis mee, maar door ondernemers er via de gemeente zo groots op te attenderen komt het wat oneerlijk over ten opzichte van andere arbeidsbemiddelingsbureaus. En dan met name die binnen de Zaanstreek. Je zou het bijna vergeten, maar binnen de Zaanstreek zitten genoeg kennispartners die exact hetzelfde kunnen bieden, en misschien nog wel een paar stappen meer. Het netwerk hebben we al?!”

Schermafbeelding 2015-03-06 om 14.23.41

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *