Uitzwaaien! Berkhout, Halewijn, Van Waaijen

Van drie wethouders van Wormerland kan woensdag 29 juni afscheid genomen worden: Rob Berkhout (VVD), Harold Halewijn (GroenLinks) en Kees van Waaijen (PvdA).

Het afscheid/uitzwaai-moment is vanaf 16:30 in Café Groos / De Kaasfabriek in Wormer.

Het is volgens de gemeente een ‘informele en feestelijke’ bijeenkomst. En met een beetje mazzel loopt ook Peter Tange daar nog rond, kunnen we daar ook afscheid van nemen want zijn afscheidstour door Wormerland viel door corona in het water.

Boven: de mannen apart (Halewijn en Berkhout links, Van Waaijen rechts), onder als lid van het college in 2018 bij hun aantreden (in ‘Revervoir Dogs’ opstelling).

Berkhout 2e van links, Halewijn 2e van rechts, Van Waaijen geheel rechts, Peter Tange met ambtsketen
Deel dit artikel:

4 reacties

 • Gerrit Vinke

  Zit me eigenlijk af te vragen waarom de gemeentelijke elite altijd uitgezwaaid moet worden met afscheidsborrels? Buiten hun best riante salaris als wethouder, zijn ze toch niet verheven boven de boeren, burgers of buitenlui. Personeel wat in de lagere regionen verblijft mogen blij zijn als ze een kadootje van hun collega’s meekrijgen. Wie gaat deze borrels betalen? De burgers van Wormerland en het is gemakkelijk geven uit de portemonnee van een ander. Snel afschaffen dit soort borrelmiddagen en geef ze een bos bloemen voor bewezen diensten, en het leven gaat weer verder.

 • Herman Broenland

  Beste Gerrit,
  Heeft u zich weleens afgevraagd wat voor soort functie een wethouder of burgemeester eigenlijk heeft? Ik vraag het me echt af Als ik uw reactie lees bekruipt mij het gevoel dat u wat jaloers bent dat u geen burgemeester of wethouder bent geworden. Iedereen kan het, er bestaat geen opleiding voor dit soort beroepen. Wel mensenkennis en je moet een olifantshuid hebben om verwensingen, scheldpartijen en bedreigingen van boeren, burgers en buitenlui te weerstaan. En dat zonder rancune en aan het eind trakteren ze nog op een borrel en een bitterbal. Wat is daar nu op tegen, zo’n gebaar is toch klasse ook al ben je het daarmee niet eens.

  • Gerrit Vinke

   Beste Herman.

   Dat u denkt dat ik jaloers ben op dat baantje, dat zal ik maar uw onderbuikgevoelens noemen. Ik bestrijd uw woorden dat je geen opleiding hoeft te hebben voor wethouder of burgemeester, dan onderschat u de kennis die deze mensen hebben.
   Je moet een olifantshuid hebben om alles te weerstaan wat mensen je toewensen, maar gaat u eens een dagje mee met een politieman, of een amulancemedewerker, of een verkeersregelaar en die mensen verdienen ook nog iets minder dan de bruto €7000 die een wethouder van Wormerland opstrijkt per maand, en en dan nog de 8% vakantie geld en een eindejaarsuitkering. En dan komen we aan de clou beste Herman, afschaffen dit soort borreltjesmiddagen. Mits je het voor iedereen doet die een gemeentelijke job heeft, dus ook de vuilnisman of de interieurverzorgsters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *