Uurtje wachten bij grof vuil…

Onverwachte effecten van de corona-crisis. Mensen gaan hamsteren (druk bij de supermarkt), mensen gaan klussen (druk bij de bouwmarkt) en mensen gaan opruimen (druk bij het afvalbrengstation).

Omdat bij de afvalbrengstation maar 5 auto’s tegelijkertijd worden toegelaten kunnen wachttijden oplopen tot 1 tot 2 uur. De gemeente gaat verkeersregelaars inzetten om de stroom van auto’s in goede banen te leiden.

Zaanstad raadt aan voorlopig maar niet op te ruimen grof vuil zelf weg te brengen. De gemeente schrijft dat “het aantal bezoekers van het afvalbrengstation in Zaandam en Westknollendam, sinds de uitbraak van de coronacrisis, enorm is toegenomen.” Dat leidt tot lange rijen wachtende auto’s:

“Niet alleen bij het afvalbrengstation wordt meer afval gebracht, ook brengen mensen meer afval naar de containers en wordt meer afval gedumpt in eigen buurt. HVC en gemeente Zaanstad roepen inwoners op een bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen.”

In Zaanstad gaat de inzameling volgens het normale inzamelschema door.

“Maar nu mensen thuis blijven wordt er meer afval geproduceerd. De afvalbakken én restafvalcontainers raken sneller vol dan normaal. HVC leegt daarom de containers vaker en in sommige gevallen ook op zaterdag.

De toename van afval betekent ook dat er meer dan normaal afval naast de ondergrondse containers wordt geplaatst. Deze bijplaatsingen maken het voor de medewerkers van HVC lastiger om de ondergrondse containers te legen. Bovendien is het plaatsen van vuilniszakken of grof afval bij containers verboden en riskeren inwoners daarmee een boete.

Inwoners wordt gevraagd hun vuilniszak niet naast de container te zetten als deze vol is, maar een andere container te proberen of de zak dan nog even thuis te bewaren.”

afvalstation

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *