De GGD Zaanstreek-Waterland opent op 12 april de vaccinatielocatie in Topsporthal De Koog. Zaankanters kunnen dan daar ook terecht om hun coronavaccinatie te halen.

Per dag kunnen in De Koog start door de GGD 300 tot 400 prikken per dag worden gezet. De locatie is 7 dagen per week tussen 8.00 uur ’s ochtends en 8.00 uur ’s avonds open.

Topsportcentrum De Koog al enige tijd als vaccinatielocatie ingericht. Volgens de GGD zijn er vanaf half april veel meer vaccins van Pfizer beschikbaar waardoor de locatie in gebruik kan worden genomen.

In eerste instantie zullen mensen die geprikt worden met het BioNTech/Pfizer vaccin terecht kunnen in De Koog. Dat zijn op dit moment mensen in de leeftijd van 75+. Een afspraak maken kan vanaf maandag 22 maart. Zodra andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar komen, kunnen ook andere groepen geprikt worden in Topsportcentrum De Koog.

Op dit moment vaccineert GGD Zaanstreek-Waterland ook al mensen vanaf 75 jaar, zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, gehandicaptenzorg en de zorgmedewerkers in de wijkverpleging. Dit gebeurt momenteel in Sportcomplex De Beuk in Purmerend.