Vaccinatie in De Koog vanaf 12 april, afspraken vanaf deze maandag

De GGD Zaanstreek-Waterland opent op 12 april de vaccinatielocatie in Topsporthal De Koog. Zaankanters kunnen dan daar ook terecht om hun coronavaccinatie te halen.

Per dag kunnen in De Koog start door de GGD 300 tot 400 prikken per dag worden gezet. De locatie is 7 dagen per week tussen 8.00 uur ’s ochtends en 8.00 uur ’s avonds open.

Topsportcentrum De Koog al enige tijd als vaccinatielocatie ingericht. Volgens de GGD zijn er vanaf half april veel meer vaccins van Pfizer beschikbaar waardoor de locatie in gebruik kan worden genomen.

In eerste instantie zullen mensen die geprikt worden met het BioNTech/Pfizer vaccin terecht kunnen in De Koog. Dat zijn op dit moment mensen in de leeftijd van 75+. Een afspraak maken kan vanaf maandag 22 maart. Zodra andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar komen, kunnen ook andere groepen geprikt worden in Topsportcentrum De Koog.

Op dit moment vaccineert GGD Zaanstreek-Waterland ook al mensen vanaf 75 jaar, zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, gehandicaptenzorg en de zorgmedewerkers in de wijkverpleging. Dit gebeurt momenteel in Sportcomplex De Beuk in Purmerend.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Frank Bloklander

  Dat gaat dan lekker traag, 33 prikken per uur! Dat schiet toch niet op?

 • Bert Versteeg

  Ze zullen het aantal vaccinaties langzaam wel gaan opvoeren want in eerdere berichten was sprake van 1000 prikken per dag.
  Nu zijn het vooral de ouderen die gevaccineerd worden en is het koud buiten.
  Als het beter weer wordt en er jongere mensen komen zal het allemaal sneller gaan.
  Ook een remmende factor is dat mensen nadat ze een prik hebben gehad een kwartier moeten wachten en in de gaten worden gehouden door mensen van het Rode Kruis ivm eventuele bijwerkingen.

 • Peter Moerland

  Vaccinatie start 12 april in het Topsportcentrum.
  Het vaccinatie programma had met veel vertraging in februari moeten starten.
  Als je vervolgens een locatie met de naam Topsportcentrum kiest om begin april te beginnen met vaccineren getuigt dat van gevoel voor humor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *