Vanaf maandag weer testen zonder afspraak

Vanaf maandag 22 november is het weer mogelijk om zonder afspraak een coronatest af te laten nemen bij de GGD aan de Ronde Tocht 11 in Zaandam.

Op donderdag 11 november maakte de GGD bekend dat testen zonder afspraak niet meer mogelijk was vanwege de grote drukte.

Er kan ook nog steeds op afspraak worden getest (via 0800-1202 of coronatest.nl), deze testen worden ’s morgens uitgevoerd. Vanaf 13.00 uur kan zonder afspraak een coronatest worden uitgevoerd.

De testlocatie is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 en van 13.00 – 16.30 uur. Op zaterdag en zondag van 9.00 – 15.00 uur.

Zaankanters kunnen ook terecht op andere locaties, onder meer aan de Burgemeester Kooimanweg 14 in Purmerend.

Wethouder Krieger zei in het Zaanstad Beraad op vragen van Natasja Cornelisse (PVV) dat er in de Zaanstreek genoeg testcapaciteit beschikbaar is, 4 van de 6 teststraten zouden in werking zijn. De problemen bij de afspraken zouden te maken hebben met de planning bij de call-centra.

Ondertussen lopen de besmettingen in de Zaanstreek nog steeds op (grafiek boven). Het ligt nu op gemiddeld bijna 200 positieve testen per week.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *