Geen treinen tussen Zaandam en Uitgeest t/m 29 juli

Vanaf morgen, zaterdag 21 juli t/m zondag 29 juli is er geen treinverkeer tussen Zaandam en Uitgeest.

Tijdens deze periode wordt de nieuwe spooroverbouwing bij station Zaandam geplaatst en worden de dwarsliggers (bielzen) op de Zaanlijn vervangen.

NS zet stopbussen in die rijden vanaf het busstation onder het Stadhuis in Zaandam. Op het station zijn NS-medewerkers aanwezig om reizigers te helpen.

Via de NS Reisplanner op of de NS Reisplanner Xtra app is een schatting opgenomen van de extra reistijd (15 tot 30 minuten volgens een mededelingenbord op het station n Zaandam).

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Erwin

  Het gaat niet alleen om het plaatsen van de nieuwe spooroverbouwing maar ook om het vernieuwen van zo’n beetje het hele spoor tussen Zaandam en Uitgeest.

  ProRail beschrijft het zo:
  Het spoor tussen Zaandam en Uitgeest wordt van 21 t/m 29 juli ook flink onder handen genomen. Dat doen we om het in goede conditie te houden. Het 11 kilometer lange spoor tussen Zaandam en Uitgeest krijgt nieuwe dwarsliggers en nieuwe ballast. Met maar liefst 74 werktreinen zijn we dag en nacht aan het werk voor dit groot onderhoud.

 • TheMX

  Volgens mij worden alleen de dwarsliggers geplaatst die langs de Zaanlijn liggen. Het zou onlogisch zijn als de spooroverbouwing geplaatst wordt er wel treinverkeer tussen Amsterdam en Zaandam plaatsvindt, gezien de trein nog steeds onder deze spooroverbouwing rijdt.

 • De Orkaan

  Het nieuws werd door Zaanstad gepresenteerd als onderdeel van het plaatsen van de spooroverbouwing maar om daar het hele verkeer tot Uitgeest stil te leggen is inderdaad overdreven. Het heeft inderdaad ook te maken met het vernieuwen van de spoorbaan. De ‘dwarsliggers’ liggen al langs een groot deel van het traject. https://www.zaanstad.nl/mozard/!suite05.scherm1070?mNwb=17913&mNwc=1&mArc=0

  • Leentje

   Complimenten aan de bouwers van de overkapping dat ze dit enorm fijn plande, zodat het spoor er niet een ander moment nog eens uit hoeft. Mag ook gezegd worden.

 • Didier Hennequin

  Op de waarschuwingsborden (tweede foto) is te lezen dat de reiziger op het traject Zaandam – Hoorn eveneens hinder ondervindt. Ik ben nog geen NS’er tegengekomen die mij heeft kunnen vertellen wat die hinder dan concreet inhoudt. Ik denk dat ik volgende week maar ga reizen via Zaandam Kogerveld.

 • Ronald87

  De werkzaamheden op de Zaan lijn hebben vertraging op gelopen door de hitte van afgelopen week. De resterende werkzaamheden zullen waarschijnlijk in het najaar verder gaan.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *