Dit bord staat aan de Veenpolderdijk in Assendelft. De weg wordt voor alle verkeer afgesloten van maandag 21 oktober t/m vrijdag de 25e.

Tot 11b is bestemmingsverkeer mogelijk, maar op nummer 13 zijn de Herbergier en Thomashuis De Zaanse Akker gevestigd, waar bewoners met een beperking met een personenbusje thuis worden opgehaald en afgeleverd.

Ouders en verzorgers vagen zich af hoe het halen en brengen nu geregeld gaat worden. Probleem met de Veenpolderdijk is dat het alleen vanaf de Zaandammerweg met auto toegankelijk is. Tussen 11b en nummer 13 ligt minstens 750 meter, dat zou dan lopen met rolstoelen worden.

Betrokkenen meldden zich vorige week bij De Orkaan, ze hadden wel het bord gezien maar nog geen bericht van de gemeente gehad. Wij informeerden bij Zaanstad en kregen te horen dat de bewonersbrief op dinsdag 16 oktober is bezorgd, en dat het halen en brengen van bewoners geen problemen op zou moeten leveren:

“Bewoners die afhankelijk zijn van personenvervoer blijven bereikbaar en kunnen gebracht en gehaald worden via de reguliere weg. Er is één dagdeel dat er wat meer oponthoud is vanwege de werkzaamheden en dan zullen de woningen wat moeilijker bereikbaar zijn. De aannemer zal de overlast proberen zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.”

Werkzaamheden zijn ook zichtbaar op de kaart van de gemeente Zaanstad.


Bronnen: tips van gebruikers van de weg, woordvoerder Zaanstad, werkzaamhedenkaart Zaanstad, foto: Peter de Wit