Verbazing over kaartverkoop Lentekabinet (filmpje)

In Oostzaan is verbaasd gereageerd op het feit dat Dekmantel, het bedrijf dat het Lentekabinet in het Twiske organiseert, is begonnen met de kaartverkoop. 

Het tweedaagse festival met ruimte voor 10.000 bezoekers zou plaats moeten vinden op 4 en 5 juni van dit jaar. 

D66, GroenLinks en de CDA hebben vragen naar de raad gestuurd, omdat zij niets weten van een verstrekte vergunning en omdat een meerderheid van de raad eerder heeft aangegeven geen festivals meer in het Twiske te willen hebben. 

We spraken af met Aart Ruijter van D66 in het Twiske en vroegen wat er aan de hand is: 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Pim beudeker

  Hoezo onrust in het dorp. De meningen lijken nogal verdeeld

 • Adriaan van Tulpenbaard

  Het verbaast me dat er in eerdere jaren wel vergunningen zijn verleend omdat het Twiske een erkend vogelbroedplaats is. Het spijt me voor de festival bezoekers, maar dit kan helemaal niet. Zangvogels hebben gevoelige oren en als het er niet rustig is worden ze verstoord, en de trekvogels zullen misschien nooit meer terugtrekken, die kans is te groot. Vogels houden niet van die harde muziek, maar dan vooral niet van die bas in de muziek die kan schadelijk zijn voor de gezondheid, en als we niet voorzichtig zijn zullen alle zangvogels verdwijnen en dan blijven alleen nog die krijsvogels over. Ja Recreëren en zwemmen is wel toegestaan in een vogelbroedplaats, maar niet naakt zwemmen, ja dat mag wel, daar hebben de vogels geen last van, ik bedoel het naakt zwemmen mag wel, maar het mag weer niet van YouTube op de video mag het niet, dat is volgens de officiele YouTube reglementen drie keer te zijn gewaarschuwd.

  • 6000 handtekeningen zeggen genoeg. En festivals in het twiske zijn in strijd met de regelgeving. Wetsovertreding van college en ambtenaren? In ieder geval nimmer in het natura 2000 gebied dit soort activiteiten. Je kunt elders een festial houden. Maar de kwetsbare natuur verplaatsen kan niet. De natuur gaat voor!

 • Louis Dirksen

  We kunnen binnen enkele weken afrekenen met dan wel onze steun verlenen aan partijen die van het Twiske een festivalfestijn willen maken. Eens kijken of die 6000 nandtekeningen tegen zich ook vertalen naar de samenstelling van de nieuwe raad…….

 • Dirk Marinus Sr

  Tripple F: festivalfeestfestijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *