Vergunning nieuwbouw Westzijde 114 (oude ABN Amro)

Voor het bouwen van een appartementengebouw aan de Zaan, achter de voormalige ABN Amro Bank, is een  omgevingsvergunning verleend door de gemeente.

Plannen voor nieuwbouw op die plek dateren van 2016 en werden in 2017 openbaar gemaakt. Het Zaanse KPO Planontwikkeling wil het gebouw aan de Westzijde 114 verbouwen en nieuwbouw achter het pand zetten.

De bestaande villa moet verbouwd tot 11 appartementen van ongeveer 55 m2 (afbeelding onder). De later aangebouwde zijkant van de villa wordt gesloopt evenals de aanbouwen aan de achterzijde van de villa. Achter de villa komen 32 parkeerplaatsen.

In de nieuwbouw het achterterrein (boven) komen 14 nieuwe appartementen van 100 tot 170 m². Dit gebouw wordt ca. 18,3 meter hoog. De plannen behelzen nu alleen deze nieuwbouw.

Peter van Essen van KPO zegt desgevraagd dat de plannen voor appartementen in het voormalige bankgebouw nog steeds bestaan:

“dat gebouw wordt niet gesloopt, dat mag niet, maar het is er wel erg slecht aan toe.”


De Geveltoerist was ook ooit bezoek bij het voormalige bankgebouw, lees hier de geschiedenis van het pand.


Tot en met woensdag 6 maart 2019 ligt het ontwerpbesluit ter inzage in het stadhuis, tegen het ontwerpbesluit kan een gedurende de inzagetermijn een zienswijze (bezwaar) worden ingediend bij B&W.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *