Vergunning voor McDonald’s Wormerveer

De McDonald’s in Wormerveer is een stapje dichterbij. De Amerikaanse fastfoodketen wil een vestiging – waarschijnlijk met een McDrive optie (‘met uitwegens’) – aan de Samsonweg in Wormerveer op het bedrijventerrein Noorderveld.

Vorig jaar juli werd de Omgevingsvergunning aangevraagd. Deze week is de vergunning door Zaanstad verleend.

Het gaat om het stuk grond naast de Febo Drive: Samsonweg naast huisnummer 1a percelen A9237 en A9430. Dat terrein (3.400 m2) werd begin 2022 aangeboden bij KRK Makelaars.

Het besluit werd verzonden op 6 juli, “belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen 6 weken, met ingang van de dag ná 06-07-2023 een bezwaarschrift indienen.”

Geheel zonder problemen is de vestiging van een nieuw bedrijf niet. Stroomleverancier Liander geeft prioriteit aan aansluitingen voor woningen in dat gebied. Volgens bronnen bij de BVNM (ondernemersvereniging) zouden nieuwe bedrijfsaansluitingen pas in 2025 of later gerealiseerd kunnen worden. Er zou dan een alternatieve oplossing voor de stroomvoorziening moeten komen.

Het wordt de vierde Zaanse McDonald’s. Er zijn nu vestigingen aan de Hermitage in het centrum in Zaandam, bij het ZMC en op bedrijventerrein Zuiderhout In Zaandam.

Vanaf Ned Benedictweg (februari 2022) – Google Streetview
Vanaf Samsonweg – Google Streetview

Onder de verleende omgevingsvergunning (met ‘uitwegens’)

Deel dit artikel:

22 reacties

 • Kees-Jan Kindt

  De vestiging van een Mc Donalds op het bedrijventerrein Noordervel betekent dat (1) de hoeveelheid zwerfafval in de omgeving zal toenemen, (2) de ontwikkeling van obesitas bij kinderen, jeugd en volwassenen zal toenemen.
  Geen fijne vooruitzichten.

  • ik denk dat de meeste kinderen uit Wormerveer nu af en toe, of geregeld naar Zaandam gaan.
   Obesitas ligt natuurlijk altijd op de loer maar dat gaat waarschijnlijk niet erger worden omdat er in Wormerveer een Md komt??
   Als ik voor mezelf mag spreken ben ik super enthousiast dat er eindelijk een Md komt waar ik ook naar toe kan.
   Eigen vervoer heb ik niet en ga echt niet met het Ov om even naar de Maccie te gaan al was die verleiding altijd groot😅😅
   Nu kan ik over een tijd ook eindelijk genieten van alle menu’s die ze hebben 🙏🙏🙏 ik zeg Halleluja!!😉

  • Ed v Hoften

   bij ons in Ridderkerk was men ook bang voor zwerfafval,maar McDonalds houd alles keurig netjes schoon! en obesitas valt ook hier wel mee ,hier gingen ze ook naar de snackbar voor friet hamburgers enzo…dus geen probleem, ook niet voor de volks gezondheid, je vol vreten kan overal!

  • Dimitrie Grinwis

   Misschien wordt het weer eens tijd om mensen zelf weer verantwoordelijk te houden voor hun eigen handelen.
   Zwerfvuil is niet de schuld van McDonald’s, maar van mensen die hun vuil op straat gooien. Obesitas is niet de schuld van McDonald’s, maar van mensen die te veel eten en te weinig bewegen.

 • HappyWouter Verkleij

  nog geen stroomvoorziening dus dan komt er een vuil diesel aggregaat . lekker milieu vriendelijk

 • Fred Maandag

  Obesitas, zwerfvuil, diesel aggregaat.
  Er is overal aan gedacht, sportschool om de hoek. Recycle station een afslag verder. Tankstation naast de deur. Nu alleen nog even dat asfalt bij de stoplichten vernieuwen en we zijn er klaar voor. Is er al een openings datum bekend?

 • André van Beveren

  Eethuis Betty aan de Provincialeweg ter plaatse had het al moeilijk door Febo Drive en Subway. Nòg een fastfoodketen op deze plaats betekent de nekslag voor eethuis Betty. Nòg een plek waar je dat vieze smerige spul kan eten wat een Big Mac genoemd wordt. Ik weet het: je hòèft er niet heen te gaan, maar een aanwinst voor het toewerken aan de gezondheid van mensen is hier totaal niet aan de orde. En dat terwijl juist onlangs in de Tweede Kamer vragen zijn gesteld over de enorme gewichtstoename van de doorsnee burger.

 • vreselijke vreettenten. ongezonde snacks, ook teveel suikers /Zout . ook dat heel veel Nederlanders overgewicht hebben. meeste hebben Obesitas ervan. ook Diabetes speelt een Rol erin. maar gelukkig jouw keus om bij Burgerking of McDonald’s te snacken ( is géén avondeten of vervanger ervan)

 • Jaap Meeuwsen

  De snackcar van Fred Voskuil kon vanaf het Hoogtij vertrekken terwijl alle gegadigden zich hebben teruggetrokken.
  Het is daar nog steeds leeg.
  Maar ja, de grote jongens winnen altjd.

  • E.M van de Woestijne

   Waren er überhaupt wel gegadigden? Ik vraag het me af .. Klonk als een drogreden om de over enthousiaste ondernemer weg te krijgen.

   • Jaap Meeuwsen

    Klopt, ik kan mij niet herinneren ooit namen van gegadigden gelezen te hebben dus daar heb ik geen actieve herinnering aan.
    Hebben er meer last van in de politiek en bij overheden.
    Komen ze nog steeds moeiteloos mee weg.
    Maar had het niet te maken met EU regeltjes ?
    Wat de EU met Fred Kroket te maken heeft, sla mij maar dood, maar ik dacht het.

 • Jan Dirk Schouten

  Zelf koken is beter en goedkoper.

 • Sander komen

  Ik lees eerst het bericht van de a8/a9, vervolgens dit bericht… Wat leven we toch in een kromme wereld waarin de meest slechte besluiten genomen worden..

 • Ronald Olie

  Nou alleen de de KFC en de Burger King er nog bij dan heb je alle fast food ketens bij elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *