Verkadedirecteur Dick Kuiper nu zelf weg

Twee maanden geleden, op maandag 26 juni, kregen 87 medewerkers te horen dat er voor hen geen toekomst was bij Verkade in Zaandam. Sommigen hadden nooit een andere werkgever gehad.

Het massaontslag van, voornamelijk, productiemensen was nodig, vertelde fabrieksdirecteur Dick Kuiper toen, omdat de vraag naar producten uit de fabriek aan de Westzijde zou zijn teruggelopen.

Per 1 september vertrekt Dick Kuiper zelf. Hij zou vrijwillig gaan, maar vooralsnog hebben we daarvan geen bevestiging gekregen, “Ik mag niks zeggen” is de enige reactie die we kregen. Naaste medewerkers van Kuiper en bronnen binnen het bedrijf bevestigen het vertrek echter.

Kuiper kwam in 2008 vanuit Unilever naar Verkade. Eerder werkte hij bij Campina en Numico.

In 1990 werd Verkade overgenomen door United Biscuits en sinds 2014 is het onderdeel van de Yildiz Holding. Dit Turkse bedrijf heeft ook merken als Delacre en Godiva, de chocolade werd al niet meer aan de Zaan gemaakt.

Het Rotterdamse (niet erg snelle) externe PR-bureau van Verkade ‘zonder veel poeha’ laat weten dat het klopt dat Kuiper Verkade verlaat. De vraag of dat vrijwillig of gedwongen is wordt niet beantwoord. Wel wordt gezegd dat er nog geen vervanger is:

“Er zal gezocht worden naar een nieuwe productiedirecteur om Dick Kuiper te vervangen.”

De foto van Dick Kuiper komt van zijn LinkedIn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *