Verkeerdbord… Jan van Goyenkade

Orkaan-lezer Jan Schoen had een idee voor ’een aardige zomerrubriek’ waarin lezers foute, rare en overbodige verkeersborden kunnen inzenden.

Maar zo’n serie hadden we twee jaar geleden al!

Dat is uiteraard geen reden om de draad niet weer op te pakken.

“Slechts sporadisch verlaat ik mijn woonstee en begeef mij noodgedwongen in het Zaanse verkeersgewoel. Tijdens mijn gang langs slop en steeg, ontwaar ik met enige regelmaat overbodig hinderlijke verkeersborden. Zoals daar waar de Jan van Goyenkade eindigt bij de Frans Halsstraat.

Men mag met de auto die kant van de Van Goyenkade niet inrijden. Toch staat daar een parkeerverbodsbord voor de linkerkant van de straat. Het is trouwens onmogelijk daar te parkeren want dan kan niemand er langs.

Overigens houdt vrijwel geen automobilist zich aan het inrijverbod. Dat is wel begrijpelijk want hou je je aan de regels, dan moet je doorrijden in de Frans Halsstaat om bij de Hobbemastraat een krappe bocht naar links te maken van ongeveer 130 graden

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Eric Greuter

  Laten we het een zomer/komkommertijd rubriek noemen. Dat maakt het iets luchtiger en past in de tijd.
  Vaak wordt namelijk het hele verhaal achter de “onzinnige” verkeersborden niet boven tafel gehaald, en worden er slechts vermoedens en meningen geuit. Als dat gebeurt bij een komkommertijd rubriek begrijpen we allemaal dat er een komische twist inzit vanwege het gebrek aan “echt” nieuws.

 • Jeannette Schoone

  Dat eenrichtingsverkeer op de Jan van Goyenkade is er pas sinds de herinrichting. Ook ik moet nu omrijden om op de van Goghweg te komen. Maar het is prima zo want het is daar veel te smal voor tegenliggers.
  Dat parkeerverbosdbord is uiteraard idioot aan die kant van de weg want daar is een sloot.

 • Piet Disveld

  Wat een onbenullige rubriek. Ik stoor me meer aan de graffiti en rommel op straat.

 • Mike Alders

  Het zal een restant zijn van de vorige inrichting, maar het zal mogelijk ook bedoeld zijn voor de paar meters tussen de twee borden, anders gaat men op het rood bestraatte deel parkeren…

  • D. de Jong

   Dan is het bord alsnog overbodig want je mag binnen een straal van 5 meter van een kruispunt/bocht niet parkeren mits hier parkeervakken aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *