Verkeerdbord… Koningin Julianaplein

Deel 4 in onze ‘aardige zomerrubriek’ over foute, rare en overbodige Zaanse ’verkeerdborden’: een bijdrage van Rens Kamminga.

De foto (boven en helemaal onder) is genomen bij het viaduct bij het Koningin Julianaplein (bij het ZMC en AHXL).

“Op de foto van Google maps (onder) is te zien dat er al vaker verwondering is ontstaan over de tegenstelling tussen deze verkeersborden.

Is het nu een verplicht fietspad (incl. snorbromfiets) of mag geen enkel voertuig hier onderdoor?”

Hier al onze afleveringen van 2022. Twee jaar geleden hadden we trouwens ook al zo’n serie.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Gerrit Voorn

  Het verboden in te tijden bordstaat voor de Karel Lotsylaan aan de andere kant staat één richting verkeersbord. Het bord verplicht fietspad is voor het fietspad.

  Ik weet dat er in Zaanstad stikt van veel te veel verkeersborden.
  Je wordt er borden blind van ☺☺☺

 • M. vd Poel

  Gewoon een duidelijke situatie, verboden in te rijden staat aan de rechterzijde van het weggedeelte, waar het verboden is voor alle verkeer in te rijden. Het verkeer vanaf het sportpark mag vanaf de andere kant komend hier onder het viaduct door. Fietsers komende vanaf de rotonde, rijden op dit punt door tot de Gouw, en kunnen links-rechtsaf naar Kogerveld of het Veldpark.

 • Rens Kamminga

  Jullie hebben allemaal gelijk. Maar omdat het blauwe bord de verkeerde kant op is gedraaid (perongelukexpres) is de situatie voor wie ter plaatse niet zo bekend is verwarrend. Het is maar vanuit welke invalshoek je de zaak bekijkt 👀

 • Thore Vries

  Ik vind het alleen heel raar dat er aan de andere kant van de weg (bij de brandweer) onder het blauwe bord voor eenrichtingsverkeer een bordje hangt dat de fietsers beide kanten op mogen.
  Onder het verboden in te rijden bord (die je hier op de foto ziet) mist dit bordje voor de fietsers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *