Verkeerdbord… Noorder IJ- en Zeedijk

Deel 16 in onze ‘aardige zomerrubriek’ over foute, rare en overbodige Zaanse ’verkeerdborden’.

Vandaag een nogal overbodig (en waarschijnlijk massaal genegeerd) bord op het snelfietspad langs de Noorder IJ- en Zeedijk in Zaandam.

Valentijn Sessink maakte de onderstaande foto van het bord ter hoogte van Timmerfabriek Visser, dat een ‘gebod’ is “voor alle bestuurders het bord voorbij te gaan aan de zijde die de pijl aangeeft.”

“Werkelijk géén idee waarom die vluchtheuvel daar staat en al helemaal niet waarom je er alleen aan de rechterkant langs zou mogen. Het erachter liggende fietspad is tweezijdig.”

Hier al onze afleveringen van 2022. Twee jaar geleden hadden we trouwens ook al zo’n serie.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dirk Boet

  Rechts op de weg aanhouden wordt geleerd.

  • Siem van Westen

   En dan haaks linksom om “ rechtdoor” te gaan!? Het snelfietsplan dat men veel bombarie werd aangekondigd!? In foto van bovenaf laat de puzzel goed ziet.

 • Peter Bos

  Terecht paaltje – of beter terecht heuveltje met een paaltje erop. Zonder paaltje is er nauwelijks sprake van een bocht naar links, maar lijkt dit gewoon rechtdoor te gaan. Als je de bocht naar links aan zou kunnen snijden, is het zicht op fietsers van rechts onvoldoende omdat die dan van schuin achter komen. Door het paaltje wordt het meer een T-kruising waardoor het overzicht beter is.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *