‘Vers bloed’ of ‘oude zakken’ bij SP? Zoomermeijer, Hartog en Van Braam voeren lijst aan

Vorige week stapte Maikel Kat uit de SP-fractie omdat hij op een onverkiesbare plek was gezet op de lijst voor de komende raadsverkiezingen. Volgens fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer had de fractie ‘vers bloed’ nodig.

Dat verse bloed bestaat voor een groot deel uit oude wijn in nieuwe zakken. De lijst wordt aangevoerd door oudgedienden Patrick Zoomermeijer, Evert Hartog en Roland van Braam.

Bij de ‘koplopers’ staat ook Ray Varli uit Assendelft die meer dan tien jaar actief is voor de partij. Een echte nieuwkomer is de 17-jarige Jasper van Vliet uit Westknollendam. Van Vliet (midden op de foto van het Twitter-account van Zoomermeijer) is op 21 maart nog te jong om in de raad zitting te nemen.

Daarnaast staan Niels Verhoeven (Zaandam, nieuwkomer?), Statenlid Anna de Groot, raadslid Nora Swagerman, Zehra Varli, Jan van Keulen, Sami Yildirim en Leyena van der Laan op de lijst. Vincent Wetselaar, oud-fractievoorzitter Rob Poldner en Eerste Kamerlid Anneke Wezel zijn lijstduwers. De volledige lijst is nog niet openbaar.

Maikel Kat

Kat kwam in de afgelopen periode tussentijd de fractie van de SP versterken en viel vooral op door zijn scherpe optreden in de raad, waarbij hij Zoomermeijer naar de kroon stak en Van Braam en Hartog duidelijk passeerde. Zijn voornaamste dossiers waren het Cultuurcluster en financiën, onderwerpen die de komende periode centraal zullen blijven staan.

12 lijsttrekkers in Zaanstad zijn nu bekend. Naast Zoomermeijer zijn dat Rita Visscher (CU), Sanna Munnikendam (D66), Gerard Ram (VVD), Gerard Slegers (CDA), Songül Mutluer (PvdA), Gerben Eijzinga (ZVI, ex-Z.O.G.), Paul Laport (GroenLinks), Judit Raa (Partij voor de Dieren), Juliëtte Rot (DZ), Joke Havik (ZIP) en Ruud Pauw (ROSA).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Brabozaankanter

    Misschien hebben zij, net als Keith Richards van de Stones vroeger
    Volledig nieuw bloed toegediend gekregen, Anders kan ik het niet verklaren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *