In de aanloop naar Moederdag, rijst de vraag: wat is de perfecte manier om deze bijzondere vrouw te verwennen? Een doosje bonbons of een bosje bloemen is natuurlijk altijd goed, maar soms wil je toch iets meer moeite doen. Gelukkig hebben wij vier tips bedacht om Moederdag extra speciaal te maken.

1. Moederdagbraderie in Oostzaan

Op zoek naar een gezellige sfeer en een scala aan leuke kraampjes? Breng dan een bezoek aan de Moederdagbraderie in Oostzaan. Dit jaar wordt het evenement nog specialer met de toevoeging van een officiële vrijmarkt. Naast de kraampjes is er ook een kleine kermis, waardoor er voor jong en oud iets te beleven valt. Het belooft een dag vol plezier te worden voor het hele gezin.

2. Een klassiek ontbijt op bed

Op Moederdag gaat er natuurlijk niks boven een klassiek ontbijt op bed. Of het nu gaat om versgebakken croissants, een kopje koffie of een gekookt eitje, dit traditionele gebaar zal zeker een glimlach op haar gezicht toveren.

Moederdag draait niet alleen om het verwennen van moeders. Het is een moment om alle vrouwen te eren die op verschillende manieren moederlijke figuren zijn. Dat zijn dus niet alleen biologische moeders, maar ook vrouwen die geen kinderen hebben, vrouwen die een kind hebben verloren, en degenen die geen moeder meer hebben of geen contact meer hebben met hun moeder. Het is een dag om alle vormen van moederlijkheid te erkennen en lief te hebben.

3. High…

Verras je moeder dit jaar met een Moederdag-ervaring vol hoogtepunten! Van traditionele high-tea’s tot een avontuurlijke mix van high wines, beers, gins, whiskeys en cocktails, er is voor elk wat wils. Tegenwoordig kun je op veel plekken in de Zaansteek terecht voor een high-… zoals De Toog, Lagom en de Bonte belevenis.

Oostkade Zaandam: reclame drinkt Ter Wee’s Thee. Gemeentearchief Zaanstad

4. Met de wind in je haren

Met het prachtige weer in het vooruitzicht, is er geen betere manier om Moederdag door te brengen dan op het water. Neem haar mee voor een ontspannen boottocht over de Zaan of de omliggende sloten en vaargeulen. Er zijn verschillende plekken aan de Zaan waar je bootjes kunt huren zoals bij de Zaanse Rederij.

Tentjacht op de Zaan, 1895. Gemeentearchief Zaanstad

Heb je een leuk idee? Mail ons via info@deorkaan.nl mvv ‘Moeders’.

Door: Silva Honig