Visbeek Fietsen (Zaandam) gaat verhuizen

Rijwielhandel Dirk Visbeek (1.200 m2 fietsplezier) aan de Zuiddijk in Zaandam gaat verhuizen. Op de gevel is een ’te huur’-bordje aangebracht en de mededeling dat de Zaandamse vestiging gaat verkassen.

Visbeek heeft ook een vestiging in Krommenie. De zaak in Zaandam werd ruim 10 jaar geleden overgenomen van de gebroeders Mulder.

De aankondiging van verhuizing zagen we na een tip van een van onze lezers, we hebben Visbeek gevraagd waar het bedrijf naartoe gaat. Zodra we dat weten zetten we dat in dit bericht.

Update: Makelaar Beudekker biedt het pand via Funda aan voor € 4.500 per maand.

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • N Kuyt

  Waar gaan ze naar toe? Het is wel zo netjes om klanten te informeren

 • Rob

  Dirk Visbeek begon in Krommenie, in 1979 of kort daarvoor, aan het Vlietsend, waar de zaak nog steeds zit. Destijds wel kleiner, in de loop der jaren is het e.e.a. aangebouwd. Visbeek heeft nog een tijdlang (race-)frames in eigen beheer gebouwd, onder de naam DRV Cycles. Daarvoor had hij de soldeerspulletjes van Klaas Kwantes overgenomen, van wie hij ook het vak leerde. Kwantes op zijn beurt had frames gebouwd voor enkele Amsterdamse fietsenwinkels en onder eigen naam.

  In Amsterdam wemelde het destijds van de framebouwers. RIH is de bekendste, maar ook Presto en Zieleman genoten enige bekendheid. En verder mensen als Series en dus ook Kwantes.

  Visbeek was daarmee één van de weinige (en waarschijnlijk de laatste) Zaanse framebouwers. Hij stopte met framebouw in de jaren 90 toen de markt voor (race-)frames helemaal overging op aluminium en carbon. Voor staal was amper plaats meer.

  Dirk zelf heeft inmiddels een stapje terug gedaan. De zaak wordt nu gerund door dochter en schoonzoon.

  Reden voor verhuizing? Geen idee. Veel fietsenwinkels hebben wel last van de toegenomen internetverkoop. Wellicht is Visbeek op zoek naar goedkopere ruimte?

  http://www.klassiekeracefiets.info/2012/09/10/klaas-kwantes/

  http://www.klassiekeracefiets.info/2013/06/26/drv/

 • luttik

  Tsja, de prijzen huur of koop, koken over! Jammer voor de omwonenden. Laatste fietsenwinkel volgens mij in Zaandam Zuid.

  • Nee hoor !
   niet de laatste fietswinkel op de zuiddijk
   Gewoon even klein stukje door fietsen
   Naar…
   patricksrijwielshop

   Zuiddijk223
   Zit er inmiddels al 11 jaar
   Doet reparatie en fietsverkoop van verschillende merken
   Dus zaandammers geen zorgen voor de dag van morgen
   Gewoon even een stukje doorfietsen
   Dan kan je bij patricksrijwielshop je fiets laten verzorgen
   Info@patricksrijwielshop.nl
   http://www.patricksrijwielshop.nl

  • h vd werf

   nou nee hoor zaandam zuid heeft ook nog Patricks Rijwiel Shop , gevestigd ook op de zuiddijk.een zaak die voor zijn klanten staat , servive, s,morgens brengen s,middag klaar voor de reparaties , alle merken in huis , vriendelijkheid en goeie service staan nhoog inhet vaandel bij Patricks Rijwiel Shop . !! een aanrader .

 • Jantien

  Weten ze nu al waar ze naar toe gaan? Het is nu al december!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *