Visbeek Fietsen naar oude postkantoor Wormerveer

De nieuwe winkel van Visbeek Fietsen komt in het oude postkantoor in Wormerveer aan de Provincialeweg (officieel: Esdoornlaan 8). De winkel aan de Zuiddijk is per 1 januari gesloten.

Voor die nieuwe plek heeft Zaanstad een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een showroom en fietsenwinkel. De winkel komt in de laagbouw aan de rechterkant van het gebouw.

De zaak in Krommenie aan het Vlietsend is nu nog open. Of die vestiging in Krommenie openblijft als er een nieuwe winkel komt, is nog onzeker. Om ook klanten in Zaandam te helpen haalt Visbeek tweewielers nu met een busje op.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 14 februari een bezwaarschrift indienen. Visbeek vroeg in oktober de vergunning aan bij Zaanstad, op 28 december 2017 werd daar positief over beslist.

Aldo Pieters van Visbeek Fietsen denkt in het voorjaar van 2018 open te gaan omdat er nog veel moet gebeuren aan het interieur en de buitenkant.

Het pand stond bij Funda te huur voor € 50 per m2 per jaar.

Onder de lege winkel (foto De Orkaan).

Foto helemaal boven: Google Streetview

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Niek

  Aldo Pieters van Visbeek Fietsen heeft wel een beetje gelijk, er moet “…nog veel moet gebeuren aan…de buitenland”, maar het is natuurlijk wel HET buitenland!
  Of een slordigheidje, misschien?

 • Blijft het linker gebouw (de hoogbouw) ondertussen en na de verhuizing nog beschikbaar voor de aanwezige kunstenaars / gebruikers, of moeten die daar ook (al) uit?

 • Rob

  Ik heb zowel het oude als het nieuwere gedeelte gebouwd zien worden. Het oudere deel van het gebouw (links op de foto) is een stuk hoger en bevatte op de bovenverdieping de toen zeer moderne PRX telefooncentrale.
  Dat gedeelte van het gebouw was in gebruik door het Telefoonbedrijf (de T in PTT). Op de begane grond was de sorteerafdeling van de Posterijen.
  Onder het gebouw waren kelders voor opslag en – we zaten nog midden in de Koude Oorlog tenslotte – noodopvang in geval van calamiteiten.
  Dat deel van het gebouw werd zo rond 1969 gebouwd. Het lage gedeelte, rechts, is midden jaren 80 gebouwd en bevat het lokettenbedrijf (later Postkantoren BV). Dat kwam in de plaats van het markante nog oudere postkantoor, een statig witgepleisterd gebouw, dat zelfs ooit nog een dienstwoning had en t.b.v. de loketten nog lang in gebruik bleef.
  Vervlogen tijden. Goede oude tante pos is niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *