Dit weekend worden er veel cruciale duels gespeeld in het voetbal. De Orkaan deed apart verslag van de belangrijke wedstrijden van OFC en Blauw Wit. Hieronder het overzicht van alle zaterdagwedstrijden.

In de 4e klasse heeft OFC zich in een turbulent seizoen definitief veilig weten te spelen. Ondanks een ruime 1-5 nederlaag tegen kampioen Andijk kan de ploeg de negende plaats niet meer ontgaan, aangezien ZCFC ook niet wist te winnen. Het Zaanse Oranje ging met 7-1 onderuit bij nummer twee DZS en zal zich moeten richten op de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Ook Blauw Wit Wormerveer heeft zich geplaatst voor deze nacompetitie. De ploeg speelde bij concurrent Wherevogels met 1-1 gelijk en ontliep daarmee in ieder geval directe degradatie. 

In de vijfde klasse was de competitie voor de Zaanse ploegen al beslist. Kampioen Westzaan kon geen revanche nemen op Wieringermeer waar het eerder in het seizoen tegen een nederlaag opliep. Op eigen veld werd in een doelpuntrijke wedstrijd het zeer succesvolle seizoen met een 3-4 nederlaag afgesloten.

Jisp sloot het, mede door vele blessures, enigszins teleurstellende seizoen af met een 7-0 overwinning op de zaterdagploeg van RCZ. Sporting Krommenie (zat) wist het goede seizoen niet in stijl af te sluiten, tegen hekkensluiter Kennemers werd met 3-2 verloren.

In de 1e klasse stond een volledige speelronde op het programma, waarbij Fortuna Wormerveer een vrije ronde had. Door de nederlaag van concurrent IVV maakt Fortuna Wormerveer nog steeds kans om directe degradatie te ontlopen.   

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

zaterdag 18 mei

  • ZVC’22 – Egmond 6-4
  • Wherevogels – Blauw Wit W 1-1
  • OFC – Andijk 1-5
  • DZS – ZCFC 7-1
  • Jisp – RCZ (zat) 7-0
  • Kennemers – Sp.Krommenie (zat) 3-2
  • Westzaan – Wieringermeer 3-4

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto Jessica van Dijk.