De politie heeft afgelopen week aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in Groningen, Oude Pekela en Winschoten. Een grootschalig onderzoek naar deze incidenten leidde tot de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Zaandam. Ook een 18-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden. 

Op dinsdag 6 februari werden de aanhoudingen in Amsterdam verricht. De verdachten zitten vast in beperking en worden verhoord over mogelijke betrokkenheid. In beperking betekent dat een verdachte alleen maar contact mag hebben met een advocaat. De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland heeft besloten het voorarrest te verlengen. De verdachten moet in ieder geval 14 dagen langer blijven zitten.

Reeks geweldsincidenten

Sinds juli 2023 heeft er een reeks aan geweldsincidenten plaatsgevonden in Groningen, Oude Pekela en Winschoten. Het betreft schietincidenten en explosies bij woningen, bedrijfspanden en horecagelegenheden. Een Team Grootschalig Opsporing (TGO) doet sinds 14 september 2023 onderzoek.

De politie gaat er op dit moment van uit dat in ieder geval 12 incidenten met elkaar te maken lijken te hebben.

Heb je tips of informatie in dit onderzoek?

Er zijn inmiddels in totaal al 10 aanhoudingen verricht. Het onderzoek wordt voortgezet. Daarbij zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. Heb je iemand horen praten over een van de incidenten? Bel dan met de Opsporingstiplijn 0800 – 6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen via 088 – 6617734. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Politie.nl en OM, Foto: Politie.nl