VoorUit: gratis wonen voor werken in Poelenburg

Studenten van UvA, VU en HvA die zich 10 uur per week inzetten als vrijwilliger kunnen gratis in Poelenburg wonen.

Het ‘VoorUit’-project functioneert al sinds 2008 in meer dan 10 Amsterdamse buurten is ook in Zaanstad van start gegaan.

Het doel van het project is om voor meer sociale cohesie te zorgen en het leefplezier van de bewoners te verbeteren. De student zet zich minimaal 10 uur per week in voor de wijk. Voor deze inzet krijgen ze een woning als vergoeding. De student betaalt geen huur, maar wel servicekosten, gas, internet, water en elektra.

Tijdens het Wij zijn Zaankanters Café van dinsdag 25 februari zullen studenten die voor het project in de wijk zijn gaan wonen, vertellen over hun ervaringen, wat ze willen gaan doen en hoe hun werk de wijk zal verbeteren.

Poelenburg is de eerste wijk buiten Amsterdam voor VoorUit. Aan dit project kunnen nog een aantal studenten deelnemen. Wie wil deelnemen aan het VoorUit project of gewoon interesse heeft, kan zich dinsdagavond oriënteren in De Fabriek.

Het Wij zijn Zaankanters Café is dinsdag 25 februari van 20.00 – 21.00 uur in het café van Filmtheater De Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Gespreksleider is PvdA-raadslid Tjeerd Pietersma.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • frenk van heeswijk

  Zo lost amsterdam zijn woningnood op. Studenten van de Universiteit van Amstrdam.., VU Amsterdam en de Hoogeschool van Amsterdam (Alle richtingen?)..,zonder enige binding met deze stad. Zet er Zaanse krakers in, die hebben tenminste nog empathie en idealen. Een boze bewoner!

 • frenk van heeswijk

  Ja dat is zo , maar gaan die bij het toewijzen van woonruimte boven leerlingen van het MBO.., jonge verpleegkundigen vaklieden, onderwijzers en zelfs politieagenten in opleiding die aan de streek zijn gebonden. Denk je dat deze groep hoogopgeleide studenten het verschil gaan maken in Poelenburg, waar het Vogelaar en consorten eerder nooit gelukt is. Ik heb zelf jaren met veel plezier in Poelenburg gewoond, de Pijp en de Jordaan kan je verjuppen.., maar Poelenburg zal altijd Poelenburg blijven.. Poelenburg is geen speeltuin voor Sjakies!

 • Rienk Spiekstra

  Het lijkt me goed die twijfels op de bijeenkomst te uiten. Kan bovendien gevraagd worden naar regelingen voor andere voorrangsgroepen.

 • frenk van heeswijk

  Ik zal er zeker zijn

 • Sjaak Kroon

  Mooi initiatief! Er zit gekukkig ook een verpleegkundige opleiding aan de HvA. Mooi om te zien dat er kans wordt gegeven aan jong talent die ook een binding kan aangaan met de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *