Vrachtwagen met container rijdt tegen spoorwegviaduct, Zaandam

Donderdagmiddag – 7 september – rond 12.40 uur is een vrachtwagen met een container erop tegen het spoorwegviaduct op de Heijermansstraat aangereden.

De vrachtwagenchauffeur reed nietsvermoedend naar het spoorwegviaduct van 4 meter hoogte, maar nadat de cabine eronder reed ging het mis. De container kwam met een harde klap tegen het viaduct aan. Hierdoor is de container van de oplegger gevallen, waarbij de weg in beide richtingen volledig is versperd.

De schade aan de volgeladen container is aanzienlijk. Er zal nog flink wat tijd nodig zijn voor de berging. De Heijermansstraat is vanaf de rotonde bij de Paltrokstraat in de richting van het Zaans Medisch Centrum afgesloten voor verkeer. Dat betekent dat ook de bussen moeten omrijden en mogelijk niet of later op een halte aankomen. Het treinverkeer ondervindt geen hinder. Het verkeer komende vanaf het Zaans Medisch Centrum mag gebruik maken van de busbaan en kan zo lans het incident rijden.

De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij op de heenweg zonder problemen onder het spoorwegviaduct door was gereden. Uit metingen die later werden verricht bleek dat de hoogte aan die zijde 4,24 meter was en aan de andere zijde 4,11 meter. Op de heenweg ging dit goed, maar op de terugweg net niet meer.

Het bedrijf waar de vrachtwagen van is heeft er zelf voor gezorgd dat de container in eerste instantie werd losgemaakt van de oplegger. Een oog waar de container mee bevestigd zit is doorgeslepen. Daarna is de container met een shovel van hetzelfde bedrijf eerst gedraaid en daarna konden ze deze optillen om op een platte bak te leggen. Rond 15.30 uur kon de weg weer in beide richtingen vrijgegeven worden.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Zag het, fietste er net langs.
  Je zal er toch net naast gereden hebben, dan ben je plat.

 • Herman Binnekade

  De officiële doorrijhoogte is 4m. Als de chauffeur in omgekéerde volgorde er er door was gegaan was het gelijk fout gegaan. De lading was duidelijk hoger dan 4m. Het is bij dit bedrijf bij het vertrek al mis gegaan. Hun liniaal is verkeerd gebruikt!

 • jan van der laan

  met deze temperatuur is ’n meter geen meter meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *