Politie doet remproeven met ‘ongeluks-busje’

Het busje dat vrijdag 26 mei betrokken was bij een ernstig ongeluk op de Heijermansstraat in Zaandam is gister (zaterdag 27 mei) door de politie op de Guisweg bij Westerkoog gebruikt om remproeven mee te doen. Een deel van de weg in de buurt van het politiebureau werd afgezet.

Vrijdag werd rond 14.30 uur een overstekende fietser geschept door het busje. De klap kwam zo hard aan dat het voorraam van de auto een grote ster opliep en de fiets vele meters verderop terecht kwam. De fietser werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Onmiddellijk na het ongeluk maakte de politie al bekend dat de exacte toedracht van het ongeluk onderzocht ging worden door de Verkeersongevallenanalyse (voa).

Het busje is te herkennen aan de ster in de voorruit. Uit de situatie op de plek van het ongeval is op te maken dat minstens één van de betrokkenen waarschijnlijk door rood is gereden. Omdat de fietser een behoorlijk eind verderop terecht is gekomen, wil de politie kennelijk ook achterhalen via de remproef hoe hard er gereden is.

Lees ook: Fietser zwaargewond na ongeval in Zaandam

De politie doet remproeven aan de Guisweg

Onder drie foto’s (slideshow) van de aanrijding op vrijdag 26 mei aan de Heijermansstraat in Zaandam, de fiets is een behoorlijk eind van de fietsoversteek terecht gekomen.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • R. de Vries

    Ik trek geen enkele conclusie inzake de oorzaak van het ongeluk en de omstandigheden, maar het is bekend dat de Heijermansstraat, aan beide zijden van de rotonde, een racebaan is waar menig idioot overheen scheurt.
    Tijd voor permanente controle op zowel snelheid als geluidsoverlast.

    • Jan Mulder

      Ik sluit me daar volledig bij aan. Ditzelfde geldt ook voor de provinciale weg. Mensen racen daar soms zo hard dat je ze al kilometers verderop hoort aankomen. Dan gaan ze zo snel dat wanneer ze voorbij komen je ze amper hoort. Wat dat betreft is Zaandam wel een soort grote racebaan. Volgens mij eenvoudig te ondervangen door een paar flitspalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *