Als het een ander pand was geweest en we hadden deze flauwe woordspeling niet kunnen maken, was dit plan waarschijnlijk nooit op De Orkaan gekomen. Maar het gaat nu eenmaal wel om café ’t Zonnetje aan de Guisweg 47 in Zaandijk.

Daarvoor verleende Zaanstad een omgevingsvergunning, voor “het transformeren van het bestaande café op de begane grond naar een woning en het verbouwen van de bovengelegen verdiepingen.”

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen 6 weken, met ingang van 3 februari een bezwaarschrift indienen.

We schreven in maart 2022 over de sluiting van het café door de politie, samen met de gemeente en de Kansspelautoriteit wegens een illegaal pokertoernooi, “het pokertoernooi is beëindigd, de eigenaar van het café is aangehouden en er werd een som contant geld in beslag genomen door de politie. De gemeente heeft het pand gesloten voor een periode van drie maanden.” Bij ’t Zonnetje wilde men destijds niet reageren: “daar hebben we geen tijd voor, we zijn allemaal dingen aan het regelen.”

Door Piet Bakker. Bronnen: omgevingsvergunning Zaanstad, eerder nieuws op De Orkaan: Café Guisweg (Zaandijk) dicht na illegaal pokertoernooi. Foto van Google Streetview, september 2022.