Niet iedereen maakt makkelijk vrienden, daarom is het handig dat je ze kan kopen.

De Orkaan doet af en toe een suggestie. Daar zijn vrienden voor.

Vandaag: Groeneveld Eten

Naast het Zaanse bakkertje in Zaandijk zit De Groene Zaak van dezelfde eigenaren. Die eigenaren vinden het een beetje te druk worden, vandaar dat ze vanaf 1 maart de pollepel overdragen aan Linda en Jeroen van Groeneveld eten. En die twee hebben grootse plannen!

Linda-225x300“Op de nieuwe locatie van De Groene Smaak zullen we een gemixt bedrijf worden, waar geen enkele Zaankanter nog omheen kan. (…) Wij zullen er een veel scherper horeca concept van maken, waar de vele toeristen worden uitgenodigd om te komen lunchen. Er zal live gekookt worden en we zullen minder werken uit de vitrines.”

smaak1De pollepel is niet gratis, daarom hebben de actieve eetbaters iets bedacht: naast de €25.000 die ze zelf meebrengen gaan ze op zoek naar vrienden met vertrouwen in de goede/groene zaak: “wij zoeken bedrijven en particulieren die het leuk vinden om ons met een bedrag te financieren. Wij zullen het bedrag in een periode van 5 jaar, jaarlijks terug betalen met een rente van 3,5% per jaar.”

Een mooie deal, want je krijgt net alleen je geld terug, maar je wordt ook nog eens aanvullend verwend. De details van deze vriendendeal vind je hier.