Vuilnis iets van positief

We lopen achter en over: op onze oproep om je vuilnis te sturen wordt door mensen uit de gehele streek gereageerd. Er hangt nog een hoop troep in de mail, maar we denken dat het punt eigenlijk wel gemaakt zou moeten zijn. 

Vandaag is het zondag. Een dag die zich bij uitstek leent voor een positief geluid*.

We kregen mail van Arjen Kooreman en die delen we graag met je:  

Hoi Orkaan,

Ik volg jullie vuilnis-items, fijn dat het aangekaart wordt op een ludieke en zichtbare wijze 🙂 Samen met mijn buurman Jan de Laat was ik vanmorgen een klein uurtje de straat op om zwerfvuil te prikken in Zaandam-Zuid en we haalden twee volle vuilniszakken op met onze grijpers. Gezellig, gezond en goed voor de buurt! Ik heb een foto van onze oogst van hedenochtend in de bijlage gedaan. We doen dit vaker en ik zie ook veel mensen in Zaandam actief zwerfvuil rapen.

Misschien leuk om mensen erop te wijzen dat ze gratis bij Gemeente Zaanstad grijpers, vuilniszakken en draagringen kunnen aanvragen*. 

Af en toe je eigen straatje vegen/leegrapen geeft enorm veel voldoening!

Goed, dat wilde ik even met jullie delen 🙂

Vriendelijke groet,

Arjen Kooreman

We hebben als kop boven dit artikel ‘iets van positief’. Dat komt omdat de actie van Arjen en Jan natuurlijk super is. Minder fraai is de oogst: mensen, zadel anderen toch niet op met je puin. 

* Neem contact op met Dorien Giesberts via het gemeentelijke telefoonnummer 14 075 

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *