Vuilstort Panneroodstraat

“Bent u van de gemeente?” vroeg de buurtbewoner hoopvol toen we stopten om een foto te maken. “Dit is elke dag zo, er zijn veel te weinig containers.”

We moesten de buurtbewoner (die netjes met z’n grijze zakken naar de container op weg was) teleurstellen. Nee, we waren van De Orkaan.

We stoppen echt niet meer voor elke containerplek waar vuil naast is gestort – dan komen we nooit op de plaats van bestemming. Maar dit was wel een ‘winnaar’. Het zijn Amsterdamse toestanden waar bij veel containers een permanente vuilstort is ontstaan.

En vuil trekt vuil aan. Een verbouwing, een verhuizing, een volle bak, een vergeten pasje… en binnen de kortste keren heb je een vuilnisbelt voor de deur.

De foto maakten we gister op de Panneroodstraat in Zaandam.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Bert Versteeg

  Aan de bouwhekken en het hout op de achtergrond te zien wordt er in deze flat gerenoveerd.
  De aannemer zal in dit geval voor containers moeten zorgen om daar hun bouw- en sloopafval in te gooien.
  De gemeente moet zorgen dat er voldoende containers zijn en de HVC dat ze tijdig geleegd worden.
  Daarnaast hebben we ook nog handhaving die op dit soort dumpingen moeten letten want vuil trekt niet alleen vuil aan maar ook ongedierte.
  Zoals de Orkaan schrijft is het niet alleen bij deze flat aan de Panneroodstraat een kolerebende maar er zijn bij veel andere flats ook vuildumpingen.
  Grofvuil wordt tegenwoordig door de gemeente opgehaald en ik neem aan dat ook flatbewoners hiervoor een afspraak kunnen maken.

 • Dre Prijs

  Ik neem aan allemaal huurflats. Ik vraag me af of een verhuurder bij de oplossing van deze overlast een rol kan spelen. Zijn de huismeesters van ooit wegbezuinigd?

  • Marco Kerkhoven

   Het zijn teugenweurdig ‘complexbeheerders’ Er is er in de kleurenbuurt ééntje, die heeft een kantoortje in de flat van de Vermiljoenweg. Daar staan ook de tijden dat je hem met een gezonde dosis geluk kan vinden……

  • M. vd Poel

   Huismeesters? Wijkbeheerders die je nooit ziet!!!

 • Gerard kraaier

  Ach, die valt nog mee. Op de Morgensterstraat zie je de containers niet eens meer staan door het vuil. een bijdehand van de gemeente heeft er ook 1 bij de sloot bij de acasiastraat neer gezet. De wind waait de troep wel de sloot in en die container zie je wel staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *