VV Zaandijk (v) en Sporting Krommenie (m) winnen FEBO Zaanstad Cup

De vrouwen van VV Zaandijk en de mannen van Sporting Krommenie (zon) wonnen de finales van de FEBO Zaanstad Cup die zaterdag gespeeld werden.

Oo grote finaledag van de FEBO Zaanstad Cup was net als de vorige dagen het publiek weer in groten getale naar het complex van vv Assendelft gekomen. De toeschouwers kregen leuke en spannende wedstrijden te zien. 

Bij de halve finales van het toernooi waren bij de vrouwen WSV’30 VR en zvv Zaandijk VR de betere ploegen, zij wonnen uiteindelijk verdiend van respectievelijk vv Assendelft VR (2-1) en titelhouder KFC VR (zon) (2-0).

Ook voor de andere titelhouder vv Assendelft was de halve finale het eindstation. Na een doelpuntloos gelijkspel was het Sporting Krommenie (zon) dat via penalty’s zich plaatste voor de finale. Daarin moesten ze het opnemen tegen Fortuna W. dat SVA met 3-1 versloeg.

Penalty’s

De finale bij de vrouwen werd een stevig voetbalgevecht tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Na een 1-1 eindstand moesten penalty’s de beslissing brengen. Uiteindelijk was het WSV’30 VR die miste, waardoor zvv Zaandijk VR de trotse winnaar werd (foto boven).

Ook de finale bij de heren eindigde in penalty’s. Fortuna W. (zon) stond lang met 1-0 voor en leek de zege over de streep te trekken, maar vlak voor tijd sloeg Sporting Krommenie (zon) alsnog toe. Nadat de eerste penalty’s waren benut, zorgde een mislukte Panenka bij Fortuna W. (zon) voor de overwinning van Sporting Krommenie (zon)    

Na vijf zeer geslaagde en gezellig dagen kwam daarmee een einde aan de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup. Volgend jaar word het toernooi op het complex van Sporting Krommenie gespeeld.

Klik hier voor alle  uitslagen en het programma van de finaledag

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *