Blauwe zones Wormerveer Krommenie

Waarom moeten blauwe zones in Wormerveer en Krommenie €250.000 kosten?

Nederlanders houden niet van betaald parkeren. Liever rijden ze 10 km om of lopen ze een kwartier. In Wormerveer en Krommenie hebben winkels daar nogal last van. Vandaar het plan om blauwe zones aan te geven. Automobilsten kunnen dan bv. een uur gratis parkeren.

Maar de kersverse wethouder Addy Verschuren is er nog niet uit: hoe gaan we het aanpakken? Het is niet alleen ingewikkeld (ontheffingen, plekken voor bewoners) maar ook duur.

Het Dagblad Zaanstreek:

“een kostbare zaak want de handhaving kost een kwart miljoen euro per jaar wat het college nog niet helemaal gedekt heeft. Er zijn speciale opsporingsambtenaren nodig om een blauwe zone te mogen handhaven”

Maar klopt dat eigenlijk wel?

Nu staan er automaten in de beide plaatsen. Die kunnen op allerlei manieren ingesteld worden: periodes veranderen, tarieven veranderen, kentekens invoeren, betalen per telefoon…

De oplossing is eenvoudig: stel de automaat zo in dat het eerste uur gratis is. Niks geen extra ambtenaren die moeten controleren. Het kan gewoon met de zelfde techniek en dezelfde mensen. En binnen een paar dagen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *