Wachtruimte Hempont drie maanden uitgesteld

De overdekte wachtruimte voor fietsers aan de Zaandamse kant van Hempont is uitgesteld.

In plaats van het tweede kwartaal van 2020 wordt het september, “als het meezit augustus” aldus de woordvoerder van verkeerswethouder Gerard Slegers.

Aan de Amsterdamse zijde is al ruim drie jaar geleden een overdekte wachtruimte. In Zaanstad werd in september 2019 een motie ingediend en aangenomen voor zo’n wachtruimte.

De overdekte fietswachtruimte, “een mooi voorbeeld van investering in het verbeteren van de leefbaarheid in Zaanstad” aldus wethouder Slegers, krijgt wel een ‘groen dak’.

De fietswachtruimte gaat maximaal € 40.000 kosten. De Vervoerregio Amsterdam wil 70 procent van de kosten betalen. Het resterende bedrag wordt gedekt uit het reguliere fietsbudget voor 2020.

wachtruimte hempont juni 2020

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Pff, € 40.000 voor een wachtruimte. In het oosten van het land koop je daar een vakantiehuisje voor.
  Laten we hopen dat er behalve een dak met plantjes ( ????, nut ?? ) er dan ook toiletten, koffiehoek met zitjes enz in komt. Mag toch wel voor dat geld.
  En aub niet helemaal van glas want toch regelmatig vernield.
  Gewoon een tochtvrije ruimte van steen zonder verdere artistieke onzin.

 • Ben Jansen

  Ik zeg 40.000€ naar het goede doel. Wat moet je met een wachtruimte bij de pont? Automobilisten blijven in hun auto zitten. En als het rotweer is doe je als fietser toch al (of niet) een regenpak aan. Volkomen nutteloos.

  • Jaap Meeuwsen

   Nou Ben, ik vind een beetje knappe wachtruimte wel zo netjes hoor, kun je alle bushokjes ook wel weg doen.
   Maar overdrijven hoeft ook weer niet, gewoon een goede beetje ruime wachtruimte waar je even droog en uit de wind kunt staan is voldoende dacht ik.

   • Ben Jansen

    Nee, bij een bus stap je daarna hopelijk nog droog in de bus, bij de pont wordt je als het regent gewoon toch nat (of je hebt een regenpak aan). Is dus in mijn optiek pertinent niet hetzelfde.

 • Sjoerd Klarenbeek

  Waar komt dit idee vandaan? Ik ga voor mijn werk met de fiets van Zaandam naar Amsterdam Slotervaart en terug, en heb totaal geen behoefte aan een wachtruimte. Ik sta daar vijf minuten. Op de pont en de rest van de route gaan we ook door weer en wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *