Sommige ideeën zijn zo simpel dat ze geniaal zijn. Dit is er zo een! Met de ‘Meer bomen nu’ methode wordt de Zaan sneller en goedkoper groen. Bomen (‘zaailingen’) die overal hun kop opsteken zijn niet op elke plek gewenst. Daarom werden ze tot voor kort met wortel en al uitgeroeid en vernietigd. Dit gaat voortaan anders meldt wethouder groen Wessel Breunesse. 

Kleine boompjes die helemaal gratis voor ons door Moeder Aarde zijn opgekweekt, kunnen nu naar het terrein van de schooltuinen van het Zaans Natuur & Milieu-Centrum (ZNMC). Daar worden ze tijdelijk ‘ingekuild’. Mensen die een geschikte plek hebben voor zo’n prachtig circulair wereldreddend wondertje der natuur, mogen deze op zaterdag 2 februari of op zaterdag 3 maart ophalen. 

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne van Urgenda, MEERGroen en Caring Farmers. De samenwerking tussen Zaanstad en Meer Bomen Nu kwam tot stand door een motie die GroenLinks, Christen Unie, PvdA, ROSA, VVD, SP en Partij voor de Dieren op 20 juni 2023 indiende. 

Door: Merel Kan, op de foto van Bart Homburg zie je wethouder Breunesse met Henk Hoekstra van Meer Bomen Nu in de weer in de bosjes.