Wessel zegt sorry…

Wethouder Wessel Breunesse (GroenLinks, Openbare Ruimte) wond er geen doekjes om: “Afgelopen week was het een dieptepunt, het was een puinhoop in de stad en maandag was het nog steeds een puinhoop.”

Het ging over de bende die bezoekers in het centrum Zaandam aantroffen, op het Stadhuisplein (na een festival), bij het station Zaandam en langs de Gedempte Gracht.

Marianne de Boer (DZ) stelde daar vragen over: prullenbakken waren vol en smerig, sigarettenpeuken lagen overal, straten en straatmeubilair zijn vies (ook het water is smerig). De openbare ruimte aan de westzijde van het station was pas kort geleden vernieuwd (groene parkheuvels) maar ziet er uit als een woestijn.

Breunesse kon het alleen maar beamen, het nieuwe parkje was ‘geen visitekaartje’ en het was dus een puinhoop bij het station en aan de oostkant. Hij voerde aan dat het team onderbezet was, de prullenbakken misschien te klein waren en ook dat de financiën niet onbeperkt beschikbaar waren en dat handhaving lastig was. Maar dat nam niet weg dat er wat moest gebeuren.

Toen nam de politicus Breunesse het over van Wessel de aanpakker: het college komt met scenario’s en met de raad wordt ‘de komende maanden’ (!) het gesprek aangegaan.

Lees ook: Centrum Zaandam smerig… (DZ-vragen)

Foto: J. Bongers
Foto: J. Bongers
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Nico Smit

  Was er een festival op het stadhuisplein ??
  Waren er hekken geplaatst en gefouilleerd ??
  Volgens mij geldt hier een alcoholverbod, dus er wordt aardig gehandhaafd, gezien het aantal bierblikjes.
  Het team was onderbezet ??, nee er was helemaal niemand.
  Grootere vuilnisbakken ??, ja want anders moet je na Specsavers.

 • Gijs van Soest

  de bakken zijn gewoon het hele jaar door overvol op maandag, het maakt niet uit waar je kijkt, dus festival of niet, het is hoe dan ook een drama.

 • Jc klaasen-Bos

  Niet alleen in het centrum, bij alle winkels en ook speelplaatsen zijn de afvalbakken vol op zondag is gewoon te gek alles wordt ernaast gegooit en waaid dan weg dus gemeente doe er wat aan

 • marie roelofsen

  je kunt zien dat de mensen hun best hebben gedaan. er is gewoon te weinig capaciteit en er wordt te weinig opgehaald en schoongemaakt. geef vuilnismannen een hoog salaris. geef stadsreiniging prioriteit !!!

 • Ligt toch ook aan de mensen zelf? Blijf je troep maar boven op een volle bak gooien!
  Zorg dat je een zakje bij je hebt en gooi het dan in de eerste bak weg waar wél plek is of neem het mee naar huis.
  Zolang het niet bij jezelf voor de deur is, maakt het waarschijnlijk niet uit dat het een puinzooi wordt

 • Yede Bruinsma

  Hoezo handhaving onderbezet Wessel? Handhaving was aan het feestvieren op jawel poelenburg beach. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *