Westzijde tussen Stationsstraat en Ruyterveer afgesloten

Zelfs fietsers moeten omrijden. Het tweede stuk Westzijde, tussen Stationsstraat en Ruyterveer is volledig afgesloten voor rijverkeer.

Het werk duurt tot en met maart. Alleen voetgangers mogen erlangs. Bus 67 vervalt tijdens de werkzaamheden.

In 2018 is het stuk tot de Papenpadsloot aan de beurt. De totale werkzaamheden duren tot mei 2019. Ook het Ruijterveer en de Simon de Witstraat worden opgeknapt.

Tussen het Ruijterveer (Botenmakersstraat) en de Papenpadsloot worden gas- en waterleiding vervangen en een deel van de riolering vernieuwd. De bestrating wordt vernieuwd en er komen meer bomen.

Het stuk tussen Vinkenstraat en Bullekerk (Westzijderkerk) wordt een 30-kilometer zone. In het andere deel blijft de maximum snelheid 50 km. GroenLinks, SP, ZIP en ROSA (gesteund door PvdA en D66) hebben vorige maand gepleit om ook dit stuk (of in ieder geval tot de Papenpadsloot) 30-kilometer zone te maken.

Deel dit artikel:

2 reacties op Westzijde tussen Stationsstraat en Ruyterveer afgesloten

 1. sonja schreef:

  GroenLinks, SP, ROSA Zip en PVDA hebben een motie ingediend voor 30km/uur. De Fietsersbond en bewoners zijn hier ook een groot voorstander van. Het verschil 30 of 50km/uur is slechts 17 seconden, maar veel veiliger. https://zaanstreek.fietsersbond.nl/zaanstad/zaandam/westzijde-kan-moet-30-km-uur/

 2. Bas schreef:

  Ook D66 heeft deze motie ondertekend.
  Zie voor de volledige tekst:
  https://zaanstad.notubiz.nl/document/6121825/1/Motie_vreemd_30km_Westzijde

  En natuurlijk logisch dat dit wordt ingevoerd voor het stuk tussen Ruijterveer en Vincent van Goghweg. Of in elk geval Papenpad.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.