Wietplantage(s) ontdekt in Zaandam

Zowel in een woonhuis in de Russische buurt als in een bedrijfspand aan de Dominee Baxstraat in Zaandam, is de politie momenteel druk in de weer met de ontmanteling van wietplantages.

Wijkagent Van Kessel twitterde vanmorgen:

‘Tijdens #integrale controle met de @GemZaanstad en @POL_ZAW stuiten wij op een #hennepkwekerij in de Russische Buurt te #Zaandam. #hennepplanten #ontmanteling’.


UPDATE 15:40 uur: De politie laat weten dat in het woonhuis aan de Tolstoistraat maar liefst om 269 planten ging.


Toen wij woordvoering belden om meer informatie over de kwekerij in de Russische buurt, werd ons de tip gegeven ‘even op de fiets’ te springen om zelf poolshoogte te nemen aan de Dominee Baxstraat. De politie zou daar nog bezig zijn en het betrof een bedrijfspand.

Omdat de Dominee Baxstraat niet in de Russische buurt ligt, en we liever niet voor de kat zijn viool door dit weer fietsen, informeerden we voor alle zekerheid nog even bij agent Van Kessel. Toen bleek het om twee verschillende vondsten te gaan. De plantage in de Russische buurt is gevestigd in een woonhuis aan de Tolstoistraat, en agent Van Kessel schat dat het om zo’n 200 planten zou kunnen gaan. Op de foto (van Van Kessel) ziet het er gevaarlijk uit…

In 2017 vonden wij in berichten van politie en gemeente 17 hennepplantages die in Zaanstad werden gesloten (niks in Wormerland en Oostzaan), maar de gemeente liet twee weken geleden weten dat er al 23 gesloten waren, inclusief deze twee dus 25 in 2017 (in 2016 waren dat er 35, in 2015 44, in 2014 33). Hieronder de 17 vondsten die wij hebben kunnen traceren.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *