Wilhelminabrug vanaf september half jaar afgesloten

Vanaf 23 september is de Wilhelminabrug afgesloten. De brug wordt gesloopt op plaats te maken voor een nieuw exemplaar dat eind mei 2020 op z’n plek ligt.

In die zeven maanden worden voetgangers, fietsers, automobilisten en vrachtverkeer omgeleid.

Na de verbouwing moet de doorvaart van de sluis van 12 naar 14 meter zijn verbreed. Ook de kelders onder het wegdek worden verstevigd. In deze kelders bevindt zich onder meer het bewegingswerk van de brug.

Het oude bewegingswerk wordt vervangen en de kelders worden versterkt om de langere en dus zwaardere brug te kunnen dragen.

Fietsers en voetgangers worden tijdelijk omgeleid via de Beatrixbrug. Automobilisten richting de parkeergarages Rozenhof en Zaantheater worden omgeleid via de Provincialeweg en de Hogendijk.

Vrachtverkeer voor de Rozenhof en het gebied rond de Dam kan via de Rozengracht of de Beatrixbrug rijden.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • SF

  Foto van hierboven lijkt op een brug in Amsterdam! 🙂 Klopt dat?
  Wilhelminabrug https://www.flickr.com/photos/selyfriday/48125457618/in/photostream

  • De Orkaan

   Het omrijden via Hogendijk gaat gevaarlijke situaties opleveren. Die straat is daar niet voor ingericht en net als tijdens het werk in de Russische Buurt zal het eenrichtingsverkeer massaal genegeerd worden.

   Voor de zekerheid de Wilhelminabrug onder het verhaal.

 • Ernst Debets

  Omgeleid via Hoogendijk. Dat wordt paaltjessoap deel 13 t/m 99!
  (Afhankelijk van het feit of er met de verbouwing van de brug net zo’n soap ontstaat als met de sluis zelf)

 • Bruce Latham

  23 september tot eind mei is een lang halfjaar! Ik neem in ieder geval aan dat de brug voor verkeer afgesloten blijft tot “een nieuw exemplaar eind mei 2020 op z’n plek ligt”…

  • Bruce Latham

   Ook de 7 maanden in de tekst lijken mij optimistisch: eind sept.-okt-nov-dec-jan-feb-maart-april-eind mei is minimaal 8 maanden

 • Erik Esteie

  De Beatrixbrug gaat er medio Januari ook uit en dan wordt het langzame verkeer omgeleid via een pontonbrug(die geopend kan worden) en die komt in de Voorzaan komt te liggen

  Beide bruggen zijn dus er 4 maanden tegelijker tijd uit

 • Jan en Agnes

  Sorry, hoor maar dit is echt Zaanstad. Automobilisten via Provincialeweg, dus dat is of de Den Uylbrug of de Bernhardbrug, want dat staat er niet bij. Daar komt bij dat de Westzijde nog niet geheel klaar is. Ze kunnen het centrum beter helemaal afsluiten want dan kan er geen mens meer in. {cynisch}.

  • Adri Kuiper

   dan zijn we met z’n allen gelukkige mensen,we hebben de keuze uit twee bruggen, anders parkeren op de burcht en als langzaam verkeer verder

 • Pieter vd Berg

  Probeer ook eens zonder dat eeuwige ,,blik,, naar het centrum te gaan en kijk naar de positieve kant van de nieuwe sluis, de bruggen zullen korter open staan door snellere nivellering van het water in de sluis en de ruimte onder en naast de schepen.
  techn.info.bezoekerscentrum Zuiddijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *