Geen groot feest ter gelegenheid van de officiële opening van de Wilhelminasluis in Zaandam. Maar wel een gebeurtenis die een feestje waard is.

Ruim 5 jaar achter op de planning, maar nu toch eindelijk af. Gedeputeerde Jeroen Olthof, wethouders Songül Mutluer en Gerard Slegers, bouwer Heijmans en Angelique Finkers van het Zaantheater vierden een klein coronaproof feestje. ‘Onze’ Fred Wolf maakte de foto’s.

Fred: foto’s van de ‘affe’ sluis met de onthulling van het social sofa (een bankje), een cadeau aan de inwoners van Zaandam, van Heijmans en de Provincie. Directeur Angelique Finkers onthult samen met Songül Mutluer het bankje. De plaquette van de Wilhelminasluis wordt onthuld door Jeroen Olthof.

Het Zaanse sluizencomplex kan er zeker weer 100 jaar tegen

Gedeputeerde Jeroen Olthof (Mobiliteit en Bereikbaarheid) zegt in het persbericht van de Provincie;

“Het Zaanse sluizencomplex kan er zeker weer 100 jaar tegen. Dat de werkzaamheden midden in het centrum van Zaandam zijn uitgevoerd maakt het project extra bijzonder en ik ben trots op het resultaat. We zijn jaren bezig geweest en er was veel geduld nodig van de omgeving. Daarom wil ik alle inwoners van Zaandam, de direct omwonenden en de (vaar)weggebruikers, bedanken voor het begrip dat zij hebben getoond”.

Elke week fotografeert Fred Wolf de vorderingen bij de renovatie, bekijk hier alle eerdere reportages en hieronder de diashow van de opening.