Willibrordschool tegen de vlakte…

roggeplein2feb19-1024x681

De Willibrordschool… die naam zal binnenkort verdwijnen. De school fuseert per 1 augustus 2019 met De Saenparel.

De nieuwe school gaat Integraal Kind Centrum (IKC) Roggeplein heten en wordt gebouwd op de plek van de oude Willibrordschool.

Leerlingen van de groepen 7 en 8 verhuisden al naar de Saenparel. Groep 5 is verhuisd naar het hoofdgebouw aan de S. Claeszstraat en de groepen 5/6 en 6 naar de Bloemgracht.

Fotograaf Erik Esteie legde de sloop vast (boven en onder) aan de Simon Claeszstraat en het Roggeplein. Helemaal onder de school zoals die moet worden. Dit jaar moet de bouw beginnen.

De Sint Willibrord was een molen aan de Hemmes, vandaar deze katholieke naam in de Rosmolenbuurt.

Ontwerp Nunc / BALD

8 Reacties op Willibrordschool tegen de vlakte…

 1. Wouter says:

  Nou…het gebouw van de Willibrord school gaat niet verdwijnen. Maar het gebouw van MAVO Kardinaal de Jong gaat neer. Menig generatiegenoot heeft daar een geschiedenis in dat gebouw. Altijd een bijzondere kelder/souterrain gevonden. Leerlingen mochten daar kunst op de muren maken.

  • Jan v/d Broek says:

   Het gebouw van de Willibrordus is inderdaad al lang verdwenen, volgens mij als meer dan vijfentwintig jaar terug.

 2. Erik Esteie says:

  Ik wil me niet mengen over een discussie over het verleden van dit gebouw, of dit het orginele gebouw is, maar tot voor kort zat hier BS Willibrord….

  BS Willibrord
  Hoofdgebouw
  Symon Claeszstraat 9​

  http://www.bs-willibrord.nl/Contact/Paginas/Adres.aspx

  Wat ik trouwens wel weet is dat ik zolang ik me kan herinneren (ik ben van 1964) is dat dit gebouw er altijd stond, maar herinneringen kunnen ook gekleurd zijn ;)

 3. Marga says:

  Heel veel voetstappen lagen hier van mij en 2 van mijn broers, uit de tijd dat deze school nog Ulo/Mavo Kardianaal de Jong heette.Weer een stukje vroeger dat verdwijnt. Lpgisch dat oud plaats moet maken voor nieuw, maar soms moet je dan wel even een paar keer slikken…..

 4. Paul says:

  Mijn geboortehuis (ik ben van 1957) staat (nog steeds) tegenover de RK Kardinaal de Jong school. Heb als kind gespeeld op het “speelterrein” naast de school. Ook als kind gelopen over het muurtje naast dat terrein. Met een bepaalde “slag” kon je snel over het hek komen. Ik heb vier jaar op de MAVO gezeten: de Mooy als directeur, de Groot voor Engels. Handgeschreven werkstukken gemaakt, kijk er nog met weemoed op terug. Ik kom nog altijd enkele keren per jaar de buurt van mijn jeugd opzoeken en de veranderingen bekijken. Ja toch is een gezichtsbepalend gebouw aan het Roggeplein verdwenen. Sober maar degelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>