Winnaar Grote Komkommertijd Wiekentkwis 4 bekend!

Rik Jacobs was zijn gewicht in goud waard deze week. We kunnen zonder enige twijfel stellen dat het dieptepunt qua communicatie tussen de overige juryleden werd bereikt.

Met het schuim nog om de mond bereikten ze, twee uur later dan gepland, een ‘akkoord’ toen de notaris 112 al had ingetoetst op zijn notaphone.

De jury is eruit!

De winnaar van de Grote Orkaan Komkommertijd Wiekentkwis 4 is… tromgeroffel….

Steve Smit! Hij zal het machtige jeugdboek Lijn45 ontvangen. Uit het juryrapport: “Een bescheiden winnaar die spot-on en razendsnel met de juiste conclusie op de proppen kwam. Een regelrechte parel voor onze samenleving.”

Het juiste antwoord was: Het Cultuurcluster (band ‘The Cult’, Regilio Tuur en klutser waarbij ts worden omgedraaid)…

De petitie tegen het Zaanse cluster kan trouwens nog altijd getekend worden.

Voor de anderen: niet getreurd, volgende week is er een nieuwe Orkaan Wiekentkwis.

Schermafbeelding 2015-06-26 om 17.51.41

Het boek is ter beschikking gesteld door jouw eigen Orkaan.

Deel dit artikel:

5 reacties

  • Hans Kuyper

    Lastig hoor! Ik dacht even met de Dizzy Man’s Band van doen te hebben, en kwam toen met de oplossing ‘ketzertuurgarde’, waarbij de ts dan waarschijnlijk tz moest zijn, (want in ‘bobregiliogarde’ zat helemaal niet zo’n lettercombinatie) en dan dus zt, maar ‘keztertuurgarde’ vond ik zelf niet heel actueel… Nou ja, volgende week weer een kans om lekker te puzzelen. Het heeft me er in elk geval weerhouden om te reageren op de bijdrage van de heer Molenaar over Sjoerd Soeters, en dat is heel goed voor de wereldvrede!

  • We zijn in Oostzaan trots op Steve! Een parel is hij zeker. Op cultureel gebied staat hij vooral bekend om zijn verfiijnde smaak op culiniar gebied. De patat met befehap speelt een centrale rol in zijn leven.

    Overigens teken ik als Oostzaner niet de petitie tegen de cultuurcluster in Zaandam. Daar horen we ons niet mee te bemoeien zolang het voortbestaan van de Bieb er niet door in het geding komt, want we hebben daar een vestiging van in onze eigen cultuurcluster. De KunstGreep is trouwens een prima ballingsoord voor Zaanse culturele clubs. Kom eens kijken!

  • Ik bedoelde natuurlijk berehap. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *