Maandagavond – even na 18.30 uur – is een woning op de Langeweide in Zaandam overvallen.

Tijdens de overval waren de bewoners in de woning aanwezig. Ze zijn naar de buren gegaan en hebben gemeld dat ze overvallen zouden zijn. Hierop werden de hulpdiensten gealarmeerd.

Wat er exact gebeurd is en of de overvaller(s) iets heeft/hebben buitgemaakt is nog niet bekend. De politie is zowel bij de woning als in de wijk Westerwatering aanwezig. Bij de woning droeg de politie kogelwerende vesten. De politie is met onderzoek bezig en er komt een PD-hond (plaats delict) naar de woning om eventuele sporen veilig te stellen.


Liever luisteren?


Er is een burgernetmelding uitgegaan in de zoektocht naar de verdachte. Er wordt een signalement bekendgemaakt met daarbij de toevoeging: NIET BENADEREN (hoewel we niet van de hoofdletters zijn, nemen we deze graag over). Het zou gaan om twee personen waarvan een ‘wat ouder’. Verder ‘klein, mager, rugzak, en mogelijk Spaans sprekend.’

Rond 20.00 uur waren de verdachten nog niet gevonden. De burgernetactie in Zaandam is afgesloten. De politie vraagt mensen die informatie hebben of iets gezien hebben op de Langeweide contact op te nemen via 0900 – 8844. Het onderzoek zal verder worden voortgezet.

Foto’s: Michel Schermer