Wordt Rooswijk de schoonste wijk van Zaanstad?

Aanstaande zaterdag is het zover: dan komt de Zaanse Zwerfvuilestafette naar Rooswijk! Enthousiaste vrijwilligers, waaronder veel Zaanse Schonen, komen bij elkaar om zwerfvuil op te ruimen.

Ook jij bent welkom! Om 10:00 uur verzamelen we in het Guishuis, waar je spullen krijgt uitgereikt zoals hesjes, vuilniszakken en grijpers.

zaansezwerfvuilestafetteInmiddels hangen overal in de wijk posters. Bij de winkels, Het Guishuis, de kinderboerderij, de moskee en maar liefst drie scholen: De Zoeker, Het Schatrijk en het Saenredam College. Nu is het afwachten hoeveel mensen er zullen komen én of het weer een beetje meezit. Na afloop drinken alle vrijwilligers samen een kop koffie of thee en eten gezellig een broodje.

Maar waarom zou je nu vuil van een ander oprapen? Misschien heb je wel eens iets gehoord over de plastic soep die in onze oceanen drijft. Dat afval is vanaf rivieren de zee in gestroomd. Ander afval werd uit schepen gedumpt in de oceaan. Veel vogels en vissen sterven doordat zij van het plastic eten. Sinds een paar jaar is het duidelijk dat deze plastic soep niet alleen de dieren en het milieu, maar ook onze gezondheid ernstig bedreigd. Genoeg reden om te voorkomen dat dit afval in de oceaan terecht komt! Raap het dus op vóór het in het water komt. Beter nog is het ervoor te zorgen dat het afval helemaal niet op straat terecht komt.

Anderen ruimen vuil op omdat zij houden van een schone en nette buurt. En sommigen doen het puur voor de gezelligheid en om te bewegen in de buitenlucht. Dus wat je motivatie ook is: Kom langs op zaterdag 6 juni! Dan maken we er samen een opgeruimde wijk van. Meer informatie vind je via de Facebookpagina. 

Dit is een bijdrage van Corine Gorter. Eerder schreef zij een opiniestuk over de aanpak van zwerfvuil. Het bleef niet bij schrijven: ze voegde daad bij woord.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *