Wraking mislukt, Hemkade-zaak op 1 april bij Raad van State

Op donderdag 1 april buigt de Raad van State zich over twee zaken die de affaire-Hemkade betreffen. Deze zaken stonden op 26 januari ook al op de rol. Maar daar kwam iets tussen.

Staatsraad C.H.M. (Conny) van Altena zou de zaak behandelen maar deze jurist werd door de heer F.A.J. Groen ‘gewraakt’. Deze wrakingszaak werd op 12 februari behandeld door de ‘wrakingskamer’ van de Raad van State. Kennelijk zonder succes voor de familie Groen, want staatsraad Van Altena zit toch deze zitting voor.

Het gaat over een geschil over “het verlenen van een omgevingsvergunning ter realisatie van het plaatsen van een hekwerk op het perceel Hemkade 48 te Zaandam” en in een tweede zaak die tegelijkertijd wordt behandeld om “tijdelijke loods met een instandhoudingstermijn van 10 jaar op het perceel Hemkade 48A.”

De familie Groen wil dat dat hek en de loods er niet komen. In eerdere zaken werden zij in het ongelijk gesteld. Dit is (voorlopig) hun laatste kans.

Waar het wrakingsverzoek over ging, wilde de familie Groen niet zeggen: “Voorlopig onthouden we ons van commentaar, maar zullen op zijn tijd ons melden.”

Er sprake van wraking als er door een partij gesteld wordt dat de rechter in een zaak niet onbevooroordeeld is. Het is formeel een verzoek om die rechter van de zaak te halen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd… lees hier ons ons Hemkade-dossier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *