ROSA wint Zaanse geschiedenisquiz

De tweede editie van de Zaanse Geschiedenisquiz is gewonnen door ROSA. Ze bleven de teams van het Honig Breethuis en de Zaanse Molenaars voor.

De quiz vond plaats in de kleine (maar volle) zaal van het Zaantheater met 85 deelnemers, verdeeld over 18 teams, drie teams meer dan vorig jaar.

De winnaars met fractieleider Ruud Pauw, ex-raadslid Erik Schaap, Bart Nieuwenhuijs en steunfractielid Hans Kuyper, mogen zich een jaar lang in de eeuwige Zaanse roem wentelen. En ze wonnen kaartjes voor de nieuwe Zaansch Veem-voorstelling “Reikhalzend Verlangen” van Freek de Jonge.

Deelnemers kwamen verder van historische verenigingen, het Zaans Museum, stadsgidsen, het Zaans Museum, Zaans Erfgoed, Monumenten Spreken (met daarin de 99-jarige Wim Blank, foto onder), Zaanweggers en een journalistenteam van Dagblad Zaanstreek (winnaars van vorig jaar). De presentatie was opnieuw in handen van Merel Kan, de juryvoorzitter was Frans Hoving – de nieuwe gemeentearchivaris van Zaanstad.

Voor de tweede plaats was een “Shoot out” tussen nrs 2 en 3 nodig, het team van het Honig Breethuis kwam het dichtste bij het antwoord op onderstaande vraag.

Voor het publiek was een ‘Petje op, petje af’-ronde. Deze werd gewonnen door Paul van Dok.

De Orkaan hield de voorbereiding, de opening (wethouder Rita Visscher!) de warming up, het binnendragen der vragen, de kleedkamer, de tussenstand, de winnaars en de zaal goed in de gaten en slaagde erin dat ook nog via Twitter te delen.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *